Στουρνάρας: “Η χώρα να ξεπεράσει τις εγχώριες κακοδαιμονίες”

 
stournaras Στουρνάρας: Η χώρα να ξεπεράσει τις εγχώριες κακοδαιμονίες

Γιάννης Στουρνάρας

«Η χώρα οφείλει να ανατρέψει τις εγχώριες κακοδαιμονίες της και να αποκτήσει ένα μακρόπνοο σχέδιο για το μέλλον της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, σε σύντομο χαιρετισμό του στο 2ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων London School of Economics & Political Science «Greek young minds: How to lead the country to an achieving future».

Ενα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι και ο δημόσιος τομέας, με τον υπουργό να σημειώνει ότι για το θέμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο, η τελική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για αντικατάστασή τους από νέους ανθρώπους αναβαθμισμένων προσόντων «θεωρώ ότι θα οδηγήσει, επιτέλους, στην ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου τομέα».

Ειδικά για τους νέους, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως η τρικομματική κυβέρνηση εθνικής ευθύνης έχει ως βασική προτεραιότητα να σταματήσει να τους βαρύνει με πρόσθετο χρέος και παράλληλα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να μπουν άμεσα στην παραγωγική διαδικασία, συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Και για να συμβεί αυτό, υπάρχουν δύο τρόποι κατά τον υπουργό. Ο δοκιμασμένος «με στρατιές νέων συμβασιούχων και προσλήψεων στο δημόσιο τομέα που θα καμουφλάρουν το παραγωγικό έλλειμμα». «

Νομίζω» συμπλήρωσε «ότι ένας τέτοιος δρόμος, εκτός από αδιέξοδος είναι και μη ρεαλιστικός, γιατί δεν υπάρχουν πλέον δανειστές να τον χρηματοδοτήσουν».

Ο άλλος δρόμος «αν και ορθός, είναι δύσκολος και επίπονος.

Προϋποθέτει την εκ βάθρων αναδόμηση ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού παραγωγικού προτύπου» κατά τον υπουργό.

Μάλιστα, σημείωσε πως στην παρούσα περίοδο «προσπαθούμε, πράγματι, να διαμορφώσουμε ένα μοντέλο απασχόλησης για τους νέους ανθρώπους που να συμβαδίζει με τις ανάγκες του νέου αναπτυξιακού, εξωστρεφούς υποδείγματος, που δρομολογούμε για τα επόμενα χρόνια».

Στο πλαίσιο αυτό ανέδειξε ως καθοριστικό και τον ρόλο των νέων επιχειρηματιών, επιστημόνων και επαγγελματιών σε αυτή την αλλαγή θα είναι καθοριστικός.

 
This entry was posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.