Η aleo solar παρουσιάζει λύσεις ιδιοκατανάλωσης στην Intersolar

 
aleo PVT Hybrid Η aleo solar παρουσιάζει λύσεις ιδιοκατανάλωσης στην Intersolar

Χάρη σε ένα θερμικό συλλέκτη στην πίσω πλευρά του, το μαύρο aleo_S79 μπορεί να παράγει ρεύμα και να θερμαίνει νερό ταυτόχρονα.

Στην έκθεση Intersolar, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 21 Ιουνίου στο Μόναχο , η aleo solar AG θα εστιάσει στην ιδιοκατανάλωση ηλιακού ρεύματος. Με το σύνθημα «Βιώστε την ενέργεια», ο κατασκευαστής πάνελ και παροχέας συστημάτων θα δείξει τον τρόπο, με τον οποίο το ηλιακό ρεύμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο το νοικοκυριό με οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Θα παρουσιαστούν προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία εκτείνονται από το πολυλειτουργικό πάνελ φωτοβολταϊκής-θερμικής ενέργειας έως το λογισμικό υπολογισμών για εγκαταστάτες.  Το θεματικό πλαίσιο θα εκφραστεί και μέσα από το εκθεσιακό περίπτερο της aleo, το οποίο θα έχει το σχήμα σπιτιού. Η Intersolar είναι η σημαντικότερη κλαδική έκθεση του κλάδου φωτοβολταϊκών.

Στο περίπτερο A2.380 της αίθουσας 2 η aleo solar θα δείξει με το υβριδικό πάνελ PVT πως τα φωτοβολταϊκά και η θέρμανση νερού μπορούν να συνδυαστούν σε ένα ενιαίο πάνελ: Χάρη σε ένα θερμικό συλλέκτη στην πίσω πλευρά του, το μαύρο aleo_S79 μπορεί να παράγει ρεύμα και να θερμαίνει νερό ταυτόχρονα. Καθώς το θερμικό τμήμα είναι ψυχρότερο, διασφαλίζει μία ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας αυξάνοντας ταυτόχρονα την ενεργειακή παραγωγή του πάνελ. Με το συνδυασμό της θερμικής αντλίας και του ηλιακού ρεύματος επιδεικνύεται μία ακόμα ελκυστική χρήση των φωτοβολταϊκών.

Η ομάδα ανάπτυξης προϊόντων της aleo solar θα παρουσιάσει πρωτοποριακά προϊόντα όπως το πάνελ εναλλασσόμενου ρεύματος, το οποίο είναι ιδανικό για μικρές εγκαταστάσεις ιδιοκατανάλωσης: Καθώς η καλωδίωση συνεχούς ρεύματος προς τον αντιστροφέα γίνεται περιττή, αυτό το πάνελ τύπου «plug-and-play» εγκαθίσταται εύκολα, γρήγορα και με χαμηλό κόστος. Οι εγκαταστάσεις με πάνελ εναλλασσόμενου ρεύματος επεκτείνονται εύκολα και είναι κατάλληλες και για μερικώς σκιασμένες ή διαφορετικά προσανατολισμένες στέγες, καθώς η απόδοση κάθε μεμονωμένου πάνελ είναι βελτιστοποιημένη. Παρόμοια οφέλη εξασφαλίζονται μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ με μικροαντιστροφέα. Ως περαιτέρω καινοτόμα προϊόντα, η aleo solar θα επιδείξει ένα πάνελ κρυστάλλου (glass – glass) καθώς και ένα πάνελ υψηλής απόδοσης και παραγωγής ενέργειας. Επίσης, θα παρουσιαστούν ένα σύστημα στερέωσης για τα πάνελ χωρίς πλαίσιο (laminates) της aleo καθώς και επιπλέον συστήματα στερέωσης, τα οποία επιτρέπουν την καλαίσθητη κτιριακή ενσωμάτωση των πάνελ.

Για την επίτευξη ενός υψηλού βαθμού ενεργειακής αυτάρκειας με ηλιακό ρεύμα σε μονοκατοικίες και μικροεπιχειρήσεις, η aleo solar προσφέρει συστήματα αποθήκευσης, τα οποία είναι άνετα και εύκολα στην εγκατάσταση. Επίσης, το VS 5 Hybrid της Bosch PowerTec και ο «οικιακός σταθμός παραγωγής ενέργειας» S10 της E3/DC πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος της Γερμανίας (BMU), χάρη στα οποία μπορεί κανείς να λάβει στη Γερμανία ένα δάνειο χαμηλού επιτοκίου και μία επιδότηση αποπληρωμής του για τα παραπάνω συστήματα. Για τον επαγγελματικό υπολογισμό της οικονομικής αποδοτικότητας φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων που προορίζονται για ιδιοκατανάλωση, η aleo solar ανέπτυξε το λογισμικό «aleo Profitberater». Για τους εγκαταστάτες, η aleo academy θα παρουσιάσει ακόμα τις εκπαιδευτικές δράσεις που προσφέρει για το σχεδιασμό και τη διάθεση εγκαταστάσεων ιδιοκατανάλωσης.

 
This entry was posted in EVENTS, ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.