ΔΕΗ: «Έξυπνοι» μετρητές κατανάλωσης ρεύματος

 
44 metritis dei1 330x277 ΔΕΗ: «Έξυπνοι» μετρητές κατανάλωσης ρεύματος

«Έξυπνοι» μετρητές κατανάλωσης ρεύματος

Έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι σε πρώτη φάση θα αντικαταστήσουν 160.000 ρολόγια της ΔΕΗ.

Σταδιακά μέσα στα επόμενα πέντε με έξι χρόνια οι 7,4 εκατ. πελάτες της ΔΕΗ θα έχουν ειδικούς μετρητές, οι οποίοι θα καταγράφουν και θα αποστέλλουν σε πραγματική βάση την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τις σχετικές επενδύσεις σχεδιάζει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και όπως έχει κάνει γνωστό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κόλλιας, σύντομα θα βγει στη δημοσιότητα η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πιλοτικό πρόγραμμα των 160.000 μετρητών. Αυτοί θα τοποθετηθούν σε νοικοκυριά της Λευκάδας, της Λέσβου, της Χίου, του Αγίου Ευστράτιου και της Ξάνθης.

Άμεσα
Με τους μηχανισμούς αυτούς η ΔΕΗ και οι λοιποί προμηθευτές ρεύματος θα έχουν τη δυνατότητα της απευθείας και σε πραγματικό χρόνο καταμέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ θα μπορούν ακόμη και να διαμορφώνουν τιμολόγια ανάλογα με το προφίλ του πελάτη.

Επίσης με τους μετρητές θα δίνεται η δυνατότητα στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να προειδοποιούν τους κακοπληρωτές με μείωση της τάσης ρεύματος, πριν από την οριστική διακοπή.

Ο προϋπολογισμός του πιλοτικού προγράμματος εκτιμάται σε 40 με 45 εκατ. ευρώ, ενώ για όλους τους μετρητές το συνολικό ύψος ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ.

Πηγή:ethnos.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.