«Φρένο» στην πτώση της ζήτησης ρεύματος

 
3 dei diktio 230x347 «Φρένο» στην πτώση της ζήτησης ρεύματος

«Φρένο» στην πτώση της ζήτησης ρεύματος

Επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Σεπτέμβριο ο ρυθμός μείωσης της συνολικής ζήτησης ηλεκτρισμού στο -1,1%, σε σχέση με τον ακόμα και διψήφιο ρυθμό πτώσης που είχε παρουσιάσει τον Ιούλιο, ενώ το σωρευτικό έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού για τις ΑΠΕ που διαχειρίζεται ο Λειτουργός της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ), παραμένει υψηλό, στα 493,72 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Δικτύου Ηλεκτρισμού (ΑΔΜΗΕ) η κατανάλωση ρεύματος στο δίκτυο του διασυνδεδεμένου συστήματος (ηπειρωτική χώρα και συνδεδεμένα νησιά), που αφορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μειώθηκε 1,1%, ενώ η ζήτηση από τις μεγάλες βιομηχανίες στην υψηλή τάση υποχώρησε οριακά, στο -0,3%, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012.

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου η συνολική πτώση της κατανάλωσης ηλεκτρισμού έφθασε στο 4,7%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στο δίκτυο ήταν εκείνα που περιόρισαν την κατανάλωση, -5,6%, καθώς η ζήτηση από τις μεγάλες βιομηχανίες παρουσίασε οριακή αύξηση της τάξης του 1,6%.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.