Πρωτοβουλίες για τα νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα

 
orikta kausima Πρωτοβουλίες για τα νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα

Πρωτοβουλίες για τα νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα

Το ζήτημα των νοικοκυριών που ζουν χωρίς ρεύμα απασχόλησε την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, καθώς αμέσως μετά ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. 

Ειδικότερα, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης ανέφερε οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τους λογιαρισμούς ρεύματος, ώστε η Επιχείρηση να αποκαθιστά άμεσα την ηλεκτροδότηση.

Η κινητοποίηση αυτή ήλθε μετά από τον θάνατο της 13χρονης μαθήτριας στη Θεσσαλονίκη λόγω αναθυμιάσεων από μαγκάλι, το οποίο αποτελούσε το μοναδικό μέσο θέρμανσης στο διαμέρισμα όπου διέμενε μαζί με τη μητέρα της χωρίς να έχουν ρεύμα.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές ελληνικές οικογένειες αναδείχθηκε και σήμερα μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ακόμη ένα σπίτι χωρίς ρεύμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου Στάθη Λαφαζανίδη ότι στον δήμο έχουν καταγραφεί περίπου 700 οικογένειες που ζουν χωρίς ρεύμα.

Χθες η ΔΕΗ απηύθυνε έκκληση για επικοινωνία σε όσους πολίτες θεωρούν ότι ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και πιστεύουν ότι χρήζουν ειδικής μέριμνας. Παρακαλεί επίσης όσους κοινωνικούς φορείς γνωρίζουν περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, να ενημερώνουν άμεσα τις κατά τόπους υπηρεσίες της.

Συζήτηση για τα ενεργειακά εν όψει της επίσκεψης Έτινγκερ

Στη σύσκεψη, παρόντος και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, συζητήθηκαν επίσης ενεργειακά θέματα εν όψει της αυριανής επίσκεψης στην Αθήνα του αρμόδιου επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, συζητήθηκαν τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας, ενώ και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης -που συμμετείχε επίσης στη σύσκεψη- αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους ενέργειας και στις βιομηχανίες, κάτι που θα δημιουργήσει, όπως είπε, νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, σημαντική «ανάσα» αναμένεται -σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – με την εφαρμογή των συμβάσεων διακοψιμότητας (σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα), που παρέχει τη δυνατότητα έκπτωσης στα βιομηχανικά τιμολόγια με αντάλλαγμα τον περιορισμό ή τη διακοπή της παροχής ρεύματος προς τις επιχειρήσεις, σε περιόδους που θα κριθεί αναγκαίο και μετά από προειδοποίηση. Η σχετική υπουργική απόφαση είναι υπό συζήτηση με την τρόικα, προκειμένου να υπογραφεί και να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Στο τραπέζι τέθηκαν επίσης το θέμα της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για φθηνότερο φυσικό αέριο, αλλά και η πορεία των ερευνών για υδρογονάνθρακες σε Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο.

Πηγή:naftemporiki.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.