ΥΠΕΚΑ: Με νομοθετική ρύθμιση παράταση για την ολοκλήρωση οικοδομικών αδειών

 
53 ypeka 330x170 ΥΠΕΚΑ: Με νομοθετική ρύθμιση παράταση για την ολοκλήρωση οικοδομικών αδειών

Με Νομοθετική ρύθμιση παράταση για την ολοκλήρωση οικοδομικών αδειών

Με αφορμή πολλά ερωτήματα πολιτών και φορέων που υποβλήθηκαν στο ΥΠΕΚΑ τις τελευταίες ημέρες σχετικώς με την προθεσμία έκδοσης αδειών δόμησης για τις οποίες είχαν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι προ της έναρξης εφαρμογής του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.Ο.Κ.) και προ της δημοσίευσης του Ν 4030/2011 (νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης), το ΥΠΕΚΑ προωθεί άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις για την παράταση της προθεσμίας έκδοσης των συγκεκριμένων αδειών μέχρι την 08.02.2015.

Ειδικότερα, μετά από πολλά αιτήματα πολιτών, οι πρόεδροι επιστημονικών φορέων των μηχανικών όπως του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ), του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ.-Η) και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ), πρότειναν στο ΥΠΕΚΑ παράταση στην προθεσμία:

  • αφενός για όσους πολίτες έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο για την έκδοση άδειας οικοδομικών εργασιών σύμφωνα με τον ΓΟΚ προ της ημερομηνίας έναρξης του νόμου 4067/2012
  • αφετέρου για όσους πολίτες έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο για την έκδοση άδειας οικοδομικών εργασιών προ της ημερομηνίας έναρξης του νόμου 4030/2011, όπου προβλέπεται διαφορετική διαδικασία έκδοσης αδειών και άλλα δικαιολογητικά.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης αποφάσισε να προωθήσει στη Βουλή τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες επιλέγεται ως τελική προθεσμία για την έκδοση των συγκεκριμένων αδειών η 8η Φεβρουαρίου 2015 (τελική ημερομηνία υπαγωγής στο νόμο 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης).

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε σχετικά:

«Στο ΥΠΕΚΑ επιδιώκουμε να επιλύουμε πραγματικά προβλήματα των πολιτών στην καθημερινότητά τους. Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει υποχρεώσει αρκετούς συμπολίτες μας να καθυστερήσουν την υλοποίηση των οικοδομικών έργων που είχαν προγραμματίσει. Με την παράταση που εισηγούμαστε στη Βουλή, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να ολοκληρώσουν την οικοδομική τους άδεια μέχρι τον Φλεβάρη του 2015, χωρίς να αλλάξουν τόσο η διαδικασία όσο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επιλέγουμε αυτήν την ημερομηνία προκειμένου να συμβολίσουμε το οριστικό πέρασμα από την «παλαιά» στη «νέα εποχή» στα θέματα πολεοδομίας, καθώς συμπίπτει με την προθεσμία του νέου νόμου για την αυθαίρετη δόμηση».

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.