Ηλιακός φούρνος μαγειρεύει τα πάντα σε 20 λεπτά

 
sun gril Ηλιακός φούρνος μαγειρεύει τα πάντα σε 20 λεπτά

Ηλιακός φούρνος μαγειρεύει τα πάντα σε 20 λεπτά

Ένας μικρός σωλήνας μήκους μόλις 60 εκατοστών υπόσχεται να ψήσει οτιδήποτε τραβάει η όρεξή σας το πολύ σε 20 λεπτά, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή καύσιμο. Το GoSun, εφεύρεση ενός αμερικανού μηχανικού που ειδικεύεται σε ηλιακές κατασκευές, πηγαίνει παντού, στήνεται εύκολα και στοιχίζει μόλις 130 ευρώ.

Παρότι δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά, ο πρωτοποριακός φούρνος ξεπέρασε μέσα σε λίγες ημέρες το στόχο των 40.000 δολαρίων που είχε θέσει ο δημιουργός του στην ιστοσελίδα χρηματοδότησης Kickstarter, προωθώντας το ως «γιγαντιαίο θερμός».

Σύμφωνα με τον Πάτρικ Σέρουιν, το GoSun ψήνει, βράζει και τηγανίζει σε συνθήκες μέτριας ηλιοφάνειας, χρησιμοποιώντας παραβολικά κάτοπτρα, τα οποία στέλνουν το ηλιακό φως σε έναν κύλινδρο από γυαλί, μαγειρεύοντας το περιεχόμενό του. Ο ίδιος λέει ότι έχει καταγράψει θερμοκρασίες έως και 371 βαθμών Κελσίου μέσα στον κύλινδρο, ωστόσο το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μεταξύ 93 και 288 βαθμών.

Η διαφορά του σε σχέση με άλλες παρόμοιες συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν είναι ότι αποτελεί ιδανική λύση για ψήσιμο σε οποιονδήποτε χώρο, αφού στήνεται πολύ εύκολα χωρίς τα κάτοπτρα να πρέπει να τοποθετηθούν με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ ζυγίζει μόλις ενάμιση κιλό. Επιπλέον, μπορεί να μπει στον ειδικό σάκο ή στο αυτοκίνητο ακόμη και αμέσως μετά τη χρήση της χωρίς κίνδυνο, αφού η εξωτερική της επιφάνεια παραμένει αρκετά δροσερή.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα της εκστρατείας, τα τελευταία χρόνια έχουν κατασκευαστεί πάνω από 30 πρωτότυπα του ηλιακού φούρνου, τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε πολλά φεστιβάλ, μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους. Οι δημιουργοί του σχεδιάζουν να κατασκευάσουν μια ειδική έκδοση του GoSun, κατάλληλη για χρήση σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Πηγή:naftemporiki.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.