Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή από ηλιακή και μηχανική ενέργεια

 
sun and cloud Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή από ηλιακή και μηχανική ενέργεια

Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή από ηλιακή ενέργεια

Sun & Cloud (Ήλιος και Σύννεφο) ονομάζεται η πρώτη – κατά τους δημιουργούς της – ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με ενσωματωμένα τα χαρακτηριστικά που της επιτρέπουν να παράγει και να τροφοδοτείται από ηλιακή και μηχανική ενέργεια, μεταξύ άλλων. Παρότι η εμφάνιση μάλλον δεν είναι το δυνατό της σημείο, η τιμή της – στα 200 δολάρια – την καθιστά αρκετά προσιτή επιλογή για όσους θα ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι καινούριο.

Το κύριο χαρακτηριστικό της συσκευής είναι ότι δεν χρειάζεται συμβατικές μπαταρίες, ενώ ο χρήστης της μπορεί να είναι ήσυχος ότι δεν θα τον προδώσει στα μισά των διακοπών του, αφού η S & C τροφοδοτείται με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

Στο πάνω μέρος της έχει ένα μικρό ηλιακό συλλέκτη για να αντλεί ενέργεια από τον ήλιο. Στο πλάι έχει ένα μικρό μοχλό, με τη βοήθεια του οποίου παράγει μηχανική ενέργεια, ενώ για ώρα ανάγκης (ή για όποιον βαριέται να περιμένει) περιλαμβάνει και θύρα USB.

Η φωτογραφική μηχανή ζυγίζει κάτω από 200 γραμμάρια, είναι φτιαγμένη γύρω από έναν αισθητήρα CMOS 3-megapixel και περιλαμβάνει ενσωματωμένο φλας LED. Προσφέρει 15 διαφορετικά φίλτρα, τρεις ρυθμίσεις zoom, ενώ έχει και λειτουργία βίντεο που μπορεί να συλλάβει έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, αποθηκεύοντάς τα σε μορφή AVI.

Σύμφωνα με τους ιάπωνες δημιουργούς της, η φόρτιση της S & C διαρκεί περίπου 75 λεπτά μέσω USB και 12 ώρες εάν εκτεθεί στο ηλιακό φως.

Σύμφωνα με τους ιάπωνες δημιουργούς της, η φόρτιση της S & C διαρκεί περίπου 75 λεπτά μέσω USB και 12 ώρες εάν εκτεθεί στο ηλιακό φως. Εάν πάλι ο χρήστης θέλει να τραβήξει λίγες ακόμη φωτογραφίες, μπορεί να γυρίσει το μοχλό 100-150 φορές ανά λεπτό έτσι ώστε η λειτουργία της συσκευής να παραταθεί κατά περίπου 60 δευτερόλεπτα.

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.