Ειδικό τέλος και το 2013 από τη ΔΕΗ

 
4 euro fot sunblog 330x248 Ειδικό τέλος και το 2013 από τη ΔΕΗ

Θα συνεχισθεί η είσπραξη του τέλους μέσω της ΔΕΗ, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφωνίες με την τρόικα

Ο κύβος ερρίφθη και το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) θα εισπραχθεί και το 2013 από τη ΔΕΗ, ενώ η εφαρμογή του ενιαίου φόρου επί των ακινήτων μετατίθεται για το 2014.

Τη «βόμβα» έριξε χθες από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τόνισε ότι θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση να συνεχισθεί η είσπραξη του τέλους μέσω της ΔΕΗ, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφωνίες με την τρόικα.

Ο κ. Στουρνάρας, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις ώστε το «χαράτσι» να γίνει πιο «ήπιο», ούτως ώστε να καμφθούν και οι αντιρρήσεις – αντιδράσεις που έχουν ήδη εκφράσει οι κυβερνητικοί εταίροι, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ, όσον αφορά τη διατήρηση του τέλους.

Είναι προφανές όμως ότι το οικονομικό επιτελείο υπέκυψε, για μια ακόμη φορά, στις πιέσεις της τρόικας η οποία είχε εκφράσει έντονες αμφιβολίες για το κατά ποσό ο σχεδιαζόμενος νέος φόρος επί των ακινήτων θα εφαρμοστεί στην πράξη χωρίς προβλήματα, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΔΕΗ τους εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά.

Σε καμία περίπτωση η τρόικα δεν ήθελε να υπάρξουν «αναταράξεις» και στην είσπραξη των 3,2 δισ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί από το εν λόγω τέλος για φέτος, αφού ήδη έχει να αντιμετωπίσει τις απώλειες που καταγράφονται από τις «πηγές» του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.