Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα μας με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο

 

8 calc fot 330x248 Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα μας με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο

η κυβέρνηση επιδιώκει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη χώρα

Με εκπροσώπους 13 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, παρουσία και των κ.κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Μηταράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στους επιχειρηματίες τόνισε πως υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας και αυτό, όπως είπε, φαίνεται απ’ όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ιστορία της εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει τελειώσει και πως η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο, τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ σημείωσε ότι προχωρούν και οι παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Επισήμανε πως οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα, ενώ ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προϊόντων στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει και νέα συνάντηση των δύο πλευρών σε ένα μήνα.

Γ. Στουρνάρας
Ικανοποιημένος από τη συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με εκπροσώπους 13 πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη χώρα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι εταιρείες ζητούν διευκόλυνση στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και, κυρίως, να αρθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματικότητα. Για το φορολογικό, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως πρέπει να ψηφιστεί, καθώς είναι προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά τις γιορτές.

Ν. Μηταράκης
Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος δήλωσε πως υπάρχει ήδη μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος και ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. «Στις αρχές του 2013, ευελπιστούμε να δούμε τις πρώτες επενδυτικές κινήσεις, στοχεύουμε στην καταπολέμηση ανεργίας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας» δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες ζητούν σταθερότερο φορολογικό καθεστώς, κάτι το οποίο θα γίνει και με το νέο επενδυτικό νόμο.

Sunlog
Φυσικά και η χώρα έχει ανάγκη τις επενδύσεις, αλλά καλά θα ήταν η κυβέρνηση να μην παίζει με τις αντοχές των επενδυτών: αποφάσεις για έκτακτες εισφορές όπως αυτή των ΑΠΕ, που μάλιστα δεν εκπίπτουν από τον τζίρο των επενδυτών είναι εγκληματικές και διακιδεύουν κάθε πρόθεση για επενδύσεις.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.