ΣΠΕΦ:Η έκτακτη εισφορά οφείλει να εκπίπτει από τον τζίρο στις φορολογικές δηλώσεις

 
63 spef loumakis 22x290 ΣΠΕΦ:Η έκτακτη εισφορά οφείλει να εκπίπτει από τον τζίρο στις φορολογικές δηλώσεις

Σ. Λουμάκης: Πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

Ο ΣΠΕΦ με επιστολή του προς τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, και με κοινοποίηση στους,  Υφυπουργό κ. Α. Παπαγεωργίου και   τον   Γεν. Γραμματέα κ. Κ. Μαθιουδάκη του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ζητάει το ποσό της έκτακτης εισφοράς να αφαιρείται από τον τζίρο των εταιρειών, που δηλώνεται στις φορολογικές δηλώσεις τους, ώστε να προκύψουν εν συνεχεία τα λογιστικά προ φόρων κέρδη τους προς φορολόγηση. Σε διαφορετική περίπτωση θα προκύψει δυσβάστακτη και άδικη φορολόγηση που θα καταστρέψει ολοκληρωτικά του παραγωγούς ενέργειας.

Ολόκληρη η επιστολή:
«Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, κε Γενικέ,
Σε συνέχεια της επιβολής έκτακτης εισφοράς στα Φωτοβολταϊκά όπως ψηφίστηκε χθες από την Βουλή σε ισοπεδωτικά υψηλά και οριζόντια ποσοστά, σας καλούμε, σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης που θα ακολουθήσει για την εφαρμογή της όπως τουλάχιστον προβλέπεται στο δημοσιευθέν πριν την ψήφιση σ/ν, όπως η εισφορά αυτή αφαιρείται από τον τζίρο των εταιρειών που δηλώνεται στις φορολογικές δηλώσεις τους, ώστε να προκύψουν εν συνεχεία τα λογιστικά προ φόρων κέρδη τους προς φορολόγηση.

Έτσι θα αποφευχθεί η δυσβάστακτη επιπλέον φορολόγηση εισοδήματος, που οι παραγωγοί ουδέποτε έλαβαν αφού η εισφορά υπέρ ΛΑΓΗΕ τους το περιέκοψε.

Διαφορετικά τα εμφανιζόμενα στις δηλώσεις ως κέρδη προ φόρων ουδόλως στην πραγματικότητα θα υπάρχουν αφού η εισφορά όχι μόνο τα εξανεμίζει στην πηγή αλλά τα μετατρέπει σε πραγματικές ζημίες.»

Για τον ΣΠΕΦ με εκτίμηση,
Στέλιος Λουμάκης – Πρόεδρος
Όλγα Αγγελοπούλου – Γεν. Γραμματέας

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.