Συλλήψεις για το σκάνδαλο Energa και Hellas Power για εισπράξεις απο το χαράτσι για λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς να το αποδίδουν στα κρατικά ταμεία

 

Κατόπιν συντονισμένων ερευνών των δικαστικών, αστυνομικών αρχών και του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa και Hellas Power, συνελήφθησαν πέντε άτομα.

Μετά την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων, η αστυνομία συνέλαβε πέντε εκπροσώπους των εταιρειών, καθώς σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα έχουν ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν οι:

  • Αριστείδης Φλώρος
  • Αχιλλέας Φλώρος
  • Βασίλειος Μηλιώνης
  • Στέφανος Σιαφάκας
  • Χαράλαμπος Σμυρλιάδης

Εναντίον τους ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Εκδόθηκε διάταξη που επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους. Ολοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Υπενθυμίζεται ότι ήδη σε βάρος τους έχει ασκηθεί στο παρελθόν δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος επειδή εμφανίζονται να εισέπρατταν το χαράτσι για λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς να το αποδίδουν στα κρατικά ταμεία. Η ζημιά που υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

πηγή: zougla.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.