Οι Ελληνες με χρήμα επενδύουν στο εξωτερικό. Όλο αυτό είναι ανήθικο

 
Ayrault Οι Ελληνες με χρήμα επενδύουν στο εξωτερικό. Όλο αυτό είναι ανήθικο

Jean-Marc Ayrault

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα Mediapart δήλωσε μεταξύ άλλων “Οι Ελληνες με χρήμα επενδύουν στο εξωτερικό. Όλο αυτό είναι ανήθικο”. Η φράση αυτή φέρνει στο προσκήνιο ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας, αυτό των επενδύσεων.
Ωστόσο το πολιτικό περιβάλλον στη χώρα είναι αυτό που απωθεί κάθε είδους επένδυσης.

Το πιό αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι αυτό των επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπου η επιχειρηματική τάξη αλλά και ο τραπεζικός κλάδος που εμπλέκονται στις ΑΠΕ και τα Φωτοβολταϊκά ειδικότερα, βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή οικονομική μαζική κατάρρευση που όμοια της στον παρελθόν μάλλον δεν υφίσταται για να συγκριθεί. Οι πρακτικές της πολιτικής  σε ένα περιβάλλον στρεβλώσεων και συμφερόντων ολίγων, δεν καταφέρνουν εδώ και δύο χρόνια να φέρουν λύση στο πρόβλημα του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ.

Σε μια χώρα όπου επισταμένα ευαγγελίζεται μόνο θεωρητικά την ανάπτυξη και προσπαθεί καθημερινά να πείσει για την ανάγκη παραγωγικών επενδύσεων, οι στρεβλώσεις αλλά και η πολιτική αδράνεια και άγνοια επιφέρουν ακριβώς το αντίθετο και απωθούν κάθε επενδυτή Έλληνα αλλά και ξένο.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.