Μείωση των καθαρών κερδών της ΔΕΗ κατά 85%!

 
29 ΔΕΗ Fot 330x200 Μείωση των καθαρών κερδών της ΔΕΗ κατά 85%!

Αισθητή μείωση των κερδών της ΔΕΗ το πρώτο εξάμηνο του 2011

Σύμφωνα με άρθρο της kathimerini.gr, τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ μειώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2012 κατά 85%, στα 18,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2011. Το πρώτο εξάμηνο του 2011 τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 128,8 ευρώ.

Ολόκληρο το άρθρο:
“Η ΔΕΗ επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση ότι στο πρώτο εξάμηνο υπήρξε πρόσθετη επιβάρυνση ύψους 108 εκατ. ευρώ από φόρους στα καύσιμα και 84,4 εκατ. από τον μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους τρίτων παραγωγών ενώ σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Α. Ζερβός αναφέρει ότι «πέρα από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και ο δραματικός περιορισμός της ρευστότητας στην αγορά, ασκούν πρόσθετες και έντονες πιέσεις στην κερδοφορία και στο κεφάλαιο κίνησης του Ομίλου».

Αναφορικά με τα τιμολόγια, ο κ. Ζερβός τονίζει ότι οι αυξήσεις που έγιναν στην αρχή του έτους αφορούσαν κατά το μεγαλύτερο μέρος την επιβολή νέων φόρων και μόνο σε ένα μικρό μέρος τη μεταβολή του κόστους του ρεύματος. Υπενθυμίζει δε ότι σύμφωνα με το μνημόνιο, ως τον Ιούνιο του 2013 τα τιμολόγια θα πρέπει να αντανακλούν τις τιμές χονδρικής διαφορετικά δεν μπορεί να αναπτυχθεί ανταγωνισμός στη λιανική αγορά.

Η καθαρή ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στο εξάμηνο αυξήθηκε οριακά σε σχέση με πέρυσι, κατά 0,7% ενώ οι πωλήσεις της ΔΕΗ αυξήθηκαν κατά 6% λόγω ανάκτησης μεριδίου αγοράς μετά το κλείσιμο εναλλακτικών προμηθευτών από τις αρχές του έτους.

Το κόστος μισθοδοσίας μειώθηκε κατά 93,3 εκατ. σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011 ενώ σωρευτικά από το 2009 ως το 2012 η συνολική μείωση του κονδυλίου θα πλησιάσει τα 700 εκατ. Οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές στη ΔΕΗ, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, διαμορφώνονται στα 1700 ευρώ ενώ η μέση ανά εργαζόμενο μισθολογική δαπάνη έχει μειωθεί κατά 36 %.

Η ΔΕΗ προγραμματίζει να θέσει σε λειτουργία τους επόμενους μήνες τη νέα μονάδα φυσικού αερίου στο Αλιβέρι καθώς και το υδροηλεκτρικό του Ιλαρίωνα.”

www.kathimerini.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.