Οι εξαγωγές ως σανίδα σωτηρίας για τις γερμανικές εταιρείες ηλιακής ενέργειας κατά το 2011

 
fotovoltaik hliaki energeia Οι εξαγωγές ως σανίδα σωτηρίας για τις γερμανικές εταιρείες ηλιακής ενέργειας κατά το 2011

Θεαματική αύξηση των εξαγωγών των γερμανικών φωτοβολταϊκών προϊόντων κατά 32% για το 2011

Η πτώση των τιμών και ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των γερμανικών εταιρειών φωτοβολταϊκών προϊόντων σημάδεψε το 2011. Μόνο η θεαματική αύξηση των εξαγωγών κατά 32% έσωσαν το προηγούμενο οικονομικό έτος. Σ’ αυτό το αποτέλεσμα οδήγησε μια έρευνα του γερμανικού περιοδικού ” SONNE WIND & WÄRME»( περιοδικό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), από το Νοέμβριο του 2011.

Το 2011 για τις γερμανικές εταιρείες στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών χαρακτηρίζεται από ισχυρές διακυμάνσεις στα μηνιαία στοιχεία για τις πωλήσεις. Ο κύριος λόγος ήταν η συνέχιση των συζητήσεων σχετικά με την τιμή απορρόφησης της ηλιακής ενέργειας, γεγονός που επίδρασε ανησυχητικά για πιθανούς πελάτες στην εγχώρια αγορά αλλά και σε υπερπληθώρα φωτοβολταϊκών προϊόντων. Μόνο κατά το τελευταίο τρίμηνο, αυξήθηκαν οι πωλήσεις, αφού η φημολογία για παραιτέρω μείωση της τιμής απορρόφησης της κιλοβατόρας για το 2012, οδήγησε τελευταία στιγμή σε γρήγορες αποφάσεις για την κατασκευή έργων. Παρ’ όλη την αύξηση του τελευταίου τριμήνου οι εταιρείες είχαν μείωση των εγχώριων πωλήσεων κατά 13%.

Παρ ‘όλες τις δυσκολίες στην εγχώρια αγορά: οι εξαγωγές των γερμανικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 32% για το 2011. Ιδιαίτερα στην Ιταλία πήγε το 35% του συνόλου των εξαγωγών. Ακολούθησαν με διαφορά, οι αγορές εξαγωγών στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία. Για τα επόμενα χρόνια οι συμμετέχοντες στηρίζουν ιδιαίτερα μεγάλες ελπίδες στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και χωρών όπως, η Ινδία και η Βραζιλία.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.