Valta, ένα όπλο κατά των ηλεκτρονικών «βαμπίρ»

 
valta Valta, ένα όπλο κατά των ηλεκτρονικών «βαμπίρ»

Το Valta επιτρέπει στο χρήστη του να ελέγχει πλήρως την κατανάλωση ενέργειας

Ένα καναδικό startup υπόσχεται να περιορίσει με ένα απλό σύστημα την κατανάλωση ηλεκτρονικών συσκευών «βαμπίρ» μειώνοντας παράλληλα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος των χρηστών τους.

Το Valta, όπως ονομάζεται το σύστημα τηλεχειρισμού, επιτρέπει στο χρήστη του να ελέγχει πλήρως την κατανάλωση ενέργειας από τις συσκευές που υπάρχουν σε ένα σπίτι μέσα από το έξυπνο κινητό του τηλέφωνο. Στην οθόνη εμφανίζει ανά πάσα στιγμή ποιες ενεργοβόρες συσκευές δεν χρησιμοποιούνται και βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να τις απενεργοποιεί.

Άξονας του συστήματος είναι ένα μικρό «τούβλο» που μπαίνει στην πρίζα και παράλληλα συνδέεται με το router. Βάζοντας το κινητό τηλέφωνο στην υποδοχή του Valta και μπαίνοντας στην ονλάιν υπηρεσία του μέσω ειδικής εφαρμογής, ο χρήστης εισάγει αρχικά τα δεδομένα έως και 16 συσκευών που θέλει να παρακολουθεί.

Έπειτα, επιλέγοντας τη ρύθμιση τηλεχειρισμού, μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις στο κινητό του και να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί συσκευές ακόμη κι αν βρίσκεται έξω από το σπίτι.

Χάρη σε μια άλλη ρύθμιση, το Valta «γνωρίζει» πότε ο χρήστης βρίσκεται στο σπίτι και πότε βγαίνει από αυτό, απενεργοποιώντας συσκευές «βαμπίρ» που δεν χρειάζονται. Έτσι, εκτός του ότι αποτρέπει την άσκοπη κατανάλωση, διασφαλίζει ότι δεν θα αναγκαστεί κανείς να γυρίσει πίσω επειδή π.χ. άφησε το φούρνο ανοιχτό.

Οι εμπνευστές του συστήματος πραγματοποιούν εκστρατεία χρηματοδότησης μέσω του Kickstarter, ζητώντας 100.000 δολάρια για την εμπορευματοποίησή του. Το κόστος του Valta σε αυτή τη φάση ανέρχεται στα 108 ευρώ για κατοίκους Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά και στα 128 ευρώ για αποστολή σε άλλες χώρες. Βέβαια, για να πάρει κανείς στα χέρια του τη συσκευή, προϋπόθεση αποτελεί να συγκεντρωθεί όλο το ποσό που ζητούν οι δημιουργοί του μέσα στις επόμενες 12 ημέρες.

Πηγή:naftemporiki.gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.