Οδηγός της Greenpeace για τις πιο πράσινες εταιρείες ηλεκτρονικών στον κόσμο

 
107 co2 Fot 330x248 Οδηγός της Greenpeace για τις πιο πράσινες εταιρείες ηλεκτρονικών στον κόσμο

Πράσινα ηλεκτρονικά της Greenpeace

Ο οδηγός για πιο πράσινα ηλεκτρονικά της Greenpeace επιχειρεί να ενημερώσει τους καταναλωτές και μέσω αυτών να ασκήσει πίεση σε εταιρείες όπως π.χ. η Apple, η Sony, η Samsung, να βελτιώσουν τα προϊόντα τους σύμφωνα με τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.

Η βαθμολογία προκύπτει μετά από αυστηρή αξιολόγηση των εταιριών σε κατηγορίες όπως η ενέργεια και οι κλιματικές αλλαγές, η αποφυγή χρήσης τοξικών ουσιών, τα προγράμματα ανακύκλωσης και η βιώσιμη αλυσίδα παραγωγής.

Χάρη στην  αποδοχή του Οδηγού, από το 2005 που η Greenpeace ξεκινήσε τη δημοσίευση του μέχρι σήμερα έχει καταφέρει σημαντική πρόοδο, συχνά αλλάζοντας τα δεδομένα της βιομηχανίας ηλεκτρονικών προς το καλύτερο. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τη νέα έκδοση του Οδηγού, υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά μέχρι να εκμηδενιστούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο κλίμα του πλανήτη.

Όλοι θέλουμε να χρησιμοποιούμε τις αγαπημένες ηλεκτρονικές συσκευές, θέλουμε όμως με τη χρήση τους να μην επιβαρύνουμε τον πλανήτη. Για αυτό και η Greenpeace απαιτεί από τις μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές στην παραγωγή τους.

Αναλυτικά ο οδηγός για τα πιό πράσινα ηλεκτρονικά της Greenpeace:
οδηγός greenpeace

 

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.