Καινοτόμες πράσινες κατοικίες από την Honda

 
honda smart home Καινοτόμες πράσινες κατοικίες από την Honda

Ηonda smart home

Την κατασκευή μιας 
καινοτόμου πράσινης κατοικίας με το σύστημα ”Honda Smart Home”, ανακοίνωσε η Honda στην Καλιφόρνια, στην πανεπιστημιούπολη στο Ντέιβις έως τα τέλη του έτους. Επίκεντρο του κτίσματος θα είναι το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο Fit του ομίλου (ή Jazz EV, όπως ονομάζεται στην Ευρώπη), το οποίο θα φορτίζεται στις εγκαταστάσεις της κατοικίας με ηλιακή ενέργεια.

Τον περασμένο χρόνο, η Honda δημιούργησε δύο παρόμοιες κατοικίες με το σύστημα διαχείρισης ”Honda Smart Home” στην ιαπωνική πόλη Σαϊτάμα.

Οι κατοικίες της Honda με καινοτομίες τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αποδεικνύουν το όραμα της εταιρείας για βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη με μηδενικές εκπομπές CO2.

Η ιδέα είναι η μείωση του ποσού της ενέργειας που χρησιμοποιείται από ένα σπίτι, καθώς και η ενσωμάτωση των ηλεκτρικών οχημάτων στο σπίτι. Το δείγμα στην Καλιφόρνια δείχνει πως ο στόχος της πολιτείας των ΗΠΑ για νέες κατασκευές κατοικιών με 100% ιδιοκατανάλωση από πράσινη ενέργεια έως το 2020 μπορεί να επιτευχθεί.

Το Smart Home καταναλώνει λιγότερο από τη μισή ενέργεια από ένα τυπικό ιδίου μεγέθους σπίτι και παράγει περισσότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνει μέσα από το εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο φορτίζει και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά αποδοτική με τη χρήση απευθείας φόρτισης από τα φωτοβολταϊκά στέγης, αποφεύγοντας τη μετατροπή από συνεχές σε εναλλασσόμενο ρεύμα και μετά από εναλλασσόμενο σε συνεχές.

Η Honda τερμάτισε στην πρώτη θέση ως η πιο πράσινη αυτοκινητοβιομηχανία από το 2000 και οδηγεί στους κατασκευαστές αυτοκινήτων με 11 LEED πιστοποιημένα κτίρια. Επίσης μαζί με την Toyota έχουν την καλύτερη ποιότητα εσωτερικού αέρα από όλα τα οχήματα. Πέρυσι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Fit κατέλαβε τη δεύτερη θέση ως το «πιο πράσινο αυτοκίνητο”. Ταυτόχρονα πέρυσι η Honda ξεκίνησε ένα πρόγραμμα το Green Dealer, το οποίο καλεί σε μειώση χρήσης ενέργειας και νερού, και σε εκτεταμένη ανακύκλωση.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.