H υπό πτώχευση κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών Q-Cells παίρνει πράσινο φως για την συνέχεια των δραστηριοτήτων

 
7 κτίριο q cells 330χ250 H υπό πτώχευση κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών Q Cells παίρνει πράσινο φως για την συνέχεια των δραστηριοτήτων

Στις αρχές Ιουλίου 2012 η Q-Cells πρώτη παγκοσμίως υπερέβει τα 300 watt, στα φωτοβολταϊκά πλάισια με 60 κελιά

Οι πιστωτές της υπό πτώχευση εταιρείας Q-Cells SE (Bitterfeld Wolfen, Γερμανία) έχουν εγκρίνει στις 18/7/2012 ομόφωνα τη συνέχιση της επιχείρησης. Ο εκκαθαριστής της εταιρείας Henning Schorisch έχει ως εκ τούτου τη στήριξη των πιστωτών για τα σχέδιά του. Τώρα πρωτεύουσα δραστηριότητα της Q-Cells είναι να διατηρήσει και να προωθήσει τις ευκαιρίες για την αναμόρφωση μιάς λύσης με έναν νέο επενδυτή ή ένα σχέδιο πτώχευσης.

«Η υποστήριξη των πιστωτών είναι ένα σημαντικό μήνυμα για να σωθεί η εταιρεία», δήλωσε ο Schorisch, «και αυτό δείχνει ότι οι πιστωτές πιστεύουν στο μέλλον της Q-Cells».

Η επενδυτική διαδικασία τρέχει. Λεπτομέρειες για το όνομα, τον τύπο ή την καταγωγή του πιθανού αγοραστή, ωστόσο, δεν αποκαλύπτονται, αφού όλς οι πλευρές έχουν δεσμευθεί να τηρούν εχεμύθεια. Παράλληλα θα εξακολουθήσει να εξετάζεται η δυνατότητα για ανάδιάρθρωση της εταιρείας, μέσω ενός σχεδίου πτώχευσης.

Η Q-Cells SE κατέθεσε στις 3 Απριλίου του 2012 αίτηση πτώχευσης, μετά από μήνες προσπάθειας για χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση. Η ηλιακή βιομηχανία στη Γερμανία αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση των τιμών, ιδίως από τις ασιατικές ανταγωνίστριες επιχειρήσεις. Ως αποτέλεσμα, κατά τους τελευταίους μήνες, έχει περάσει  ήδη μια μεγάλη σειρά φωτοβολταϊκών εταιρειών σε πτώχευση.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.