H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης προωθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Βουλγαρία

 
22 co2 Fot 330x206 H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης προωθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Βουλγαρία

Η Βουλγαρία προωθεί την μείωση των εκπομπών CO2

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) υποστηρίζει τη βουλγαρική κυβέρνηση με ένα πρόγραμμα για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών nov-ost.info.
Σύμφωνα με τις  πληροφορίες που προέχονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, πρόκειται για επιδοτήσεις ύψους 150 εκατ. Ευρώ και άλλα 150 εκατομμύρια Ευρώ υπό μορφή εγγυήσεων, σε δάνεια βουλγαρικών εταιρειών σε έργα για τη μείωση των εκπομπών CO2.
Το πρόγραμμα επιδιώκει επίσης την συμμετοχή των τοπικών τραπεζών, οι οποίες παρέχουν χαμηλότοκα επιδοτούμενα δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Μεταξύ των επιδοτούμενων έργων, συνγκαταλέγονται  για παράδειγμα τα φωτοβολταϊκά και οι αντλίες θερμότητας.
Το πρόγραμμα βοηθά την Βουλγαρία να μειώσει την ενεργειακή της κατανάλωση και τις εκπομπές CO2, και αλλά και να αναλάβει επίσης ένα πρότυπο ρόλο, λόγω της χρήσης αποδοτικών τεχνολογιών των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο στόχος της χώρας είναι να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 16% μέχρι το 2020, με ιδιαίτερη βαρύτητα για το επόμενο διάστημα, κυρίως στην κατασκευή  μικρότερων ενεργειακών μονάδων.
Επί του παρόντος, η χώρα έχει ανεμογεννήτριες με συνολική χωρητικότητα των 600 MW, ενώ η εγκατεστημένη ισχύς των σταθμών ηλιακής ενέργειας ανέρχεται σε συνολικά περίπου 400 MW.
Ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας κύριος Delyan Dobrev, εξήρε το πρόγραμμα ως ένα σημαντικό εργαλείο για την ενθάρρυνση των τοπικών επιχειρήσεων και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.