H MICROSOL με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγοράζει τη SOLON

 
SOLON Microsol acquisation 225x106 H MICROSOL με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγοράζει τη SOLON

Η microsol αγοράζει την SOLON

H microsol ένας κατασκευαστής για φωτοβολταϊκά στοιχεία(Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) αποκτά την γερμανική SOLON και δύο θυγατρικές της(ΗΠΑ και Ιταλία).
Με την νέα SOLON Energy GmbH, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο σύστημα παροχών πρωτοπόρων προϊόντων φωτοβολταϊκών, με νέες προοπτικές στο διεθνή ανταγωνισμό, αναφέρει σε δελτίο Τύπου της η εταιρεία.
Η Γερμανική Υπηρεσία Συμπράξεων έχει ήδη εγκρίνει την πώληση. Με τη συναλλαγή, η επιχείρηση της ομάδας SOLON SE, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού, των δικαιωμάτων των εμπορικών σημάτων παγκοσμίως, του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και αυτού της εγκατάστασης και παραγωγής στο Βερολίνο περνούν στα χέρια της microsol.
ΟΙ εγκαταστάσεις στη Γερμανία (Βερολίνο-Adlershof), την Ιταλία(Carmignano di Brenta) και τις Ηνωμένες Πολιτείες(Tucson) παραμένουν, ενώ περίπου 600 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο μεταφέρονται μετά την πτώχευση της SOLON SE (περιλαμβάνονται οι θυγατρικές) στη νέα SOLON Energy GmbH και τις θυγατρικές της.

Η microsol παράγει με περίπου 325 υπαλλήλους φωτοβολταϊκά κύτταρα στα Αραβικά Εμιράτα (Fujairah, ΗΑΕ). Η εταιρεία έχει καλές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη σε αγορές στις αραβικές και ασιατικές χώρες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ινδία. Η απόκτηση ης SOLON θα επιτρέψει την επέκταση της γκάμας των εξειδικευμένων προϊόντων με σημαντικές καινοτομίες, αλλά και την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή και βορειοαμερικανική αγορά.
Η παραγωγή των φωτοβολταϊκών συστημάτων θα συνεχίσει να γίνεται στη Γερμανία, ενώ παράλληλα κατά τη διάρκεια του 2012 θα δημιουργηθεί μια επιπλέον μονάδα παραγωγής στα Αραβικά Εμιράτα(Fujairah).

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.