10% αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας για φωτοβολταϊκά «Made in EU» και από την Γαλλία

 
71 ενεργεια Fot 620χ240 300x115 10% αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας για φωτοβολταϊκά «Made in EU» και από την Γαλλία

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση της τιμής κιλοβατώρας κατά 10%, για ευρωπαϊκά φωτοβολταϊκά

Μετά την Ιταλία ακολουθεί και η Γαλλία: Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 05/03/2012 αύξηση της επιδοτούμενης τιμής της κιλοβατώρας κατά 10%, όταν αυτή παράγεται από φωτοβολταϊκά που κατασκευάζονται στην Ευρώπη. Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει από τον Απρίλιο του 2012.

Το γραφείο του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε την αλλαγή παράλληλα με την δήλωση για την έγκριση της εξαγοράς της εταιρείας Photowatt International SAS (Bourgoin, Γαλλία) από την EDF SA (Παρίσι). Το Γραφείο του Προέδρου τόνισε, ότι η Photowatt International SAS είναι σήμερα ο μοναδικός παραγωγός φωτοβολταϊκών στην Γαλλία,  και με την εξαγορά ανοίγονται ευκαιρίες για την επέκταση της τεχνογνωσίας της Γαλλίας στον τομέα της ηλιακής ενέργειας. Επίσης έτσι θα διατηρηθούν οι 345 θέσεις εργασίας της Photowatt International SAS.

“Η Γαλλία επενδύει στην ηλιακή ενέργεια και την ενίσχυση της φωτοβολταϊκής βιομηχανίας», δήλωσε ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διάσωση της Photowatt International SAS δεν είναι μόνο σημαντική αλλά απαραίτητη.”

Επιπλέον, το γραφείο του Προέδρου Σαρκοζί ανέφερε, ότι η Γαλλία υποστηρίζει την έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών για φωτοβολταϊκά και ηλιακά θερμικά, τεχνολογίες οι οποίες θα αποτελέσουν ένα αξιόλογο μέρος των δημοσίων επενδύσεων στο μέλλον.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.