Το sunblog στην Intersolar Europe 2013

 
intersolar Το sunblog στην Intersolar Europe 2013

Το sunblog.gr στην Intersolar

To sunblog όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βρίσκεται από χθές στο Μόναχο για την μεγαλύτερη έκθεση φωτοβολταϊκών, Intersolar 2013. έκθεση ανοίγει σήμερα 19 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες του sunblog, η φετινή έκθεση έχει σαν σκοπό να παρουσιάσει το νέο μοντέλο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια για μη επιδοτούμενα φωτοβολταϊκά έργα. Έργα που και χωρίς τις feed-in-tariffs μπορούν να είναι κερδοφόρα. Το μοντέλο αυτό έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και σύντομα θα φτάσει και στην Ελλάδα.

Η αυτονομία - ιδιοκατανάλωση είναι επίσης κάτι που θα προσπαθήσει να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα από καινοτόμες  παρουσιάσεις  σε πάνελ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ταυτόχρονη παροχή ζεστού νερού, μετατροπείς αυτονομίας και αποθηκευτικά μέσα μεγάλης διάρκειας και έξυπνης διαχείρισης.

Οι μπαταρίες αποθήκευσης της ηλιακής ενέγειας, είναι τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, η αγορά για την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας,  με ανάπτυξη πάνω από 100% ετησίως, θα ξεπεράσει μέχρι το 2017 τα 2 γιγαβάτ (GW). Αυτό αντιστοιχεί  σε όγκο πωλήσεων 19 δισεκατομμύρια δολάρια (14,6 δισ. ευρώ). Ο ρόλος της αποθήκευσης ενέργειας στον κλάδο των φωτοβολταϊκών, γίνεται εξαιρετικά σημαντικός για την εξέλιξη του κλάδου.

Το sunblog με μια σειρά από συναντήσεις και συνεντεύξεις με μεγάλες εταιρείες του χώρου θα προσπαθήσει για άλλη μία χρονιά να μεταφέρει τα μηνύματα και του στόχους της πράσινης ενέργειας και ιδιαίτερα της ηλιακήςγια τα επόμενα χρόνια.

Η εξελίξεις στην Intersolar παίζουν καθοριστικό ρόλο, για το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια, αφού παρουσιάζονται οι νέες τάσεις, τεχνολογίες και προϊόντα που θα επικρατήσουν και θα καθορίσουν το μέλλον στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ευρώπη.

Στις 19 Ιουνίου 2013, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης φωτοβολταϊκών στον κόσμο θα απονεμηθούν και τα διεθνή βραβεία “Intersolar AWARD 2013” .

 
This entry was posted in EVENTS, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΝΕΛ, ΠΑΡΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.