Η κινέζικη εταιρεία φωτοβολταϊκών Yingli ανακοίνωσε ελαφρά μείωση των εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012

 
20 tracker Fot 330x165 Η κινέζικη εταιρεία φωτοβολταϊκών Yingli  ανακοίνωσε ελαφρά μείωση των εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012

H Yingli με πτώση εσόδων, αλλά ανοδική πορεία πωλήσεων

Η Yingli Green Energy Holding Company Ltd. (Baoding, Κίνα) δημοσιεύσε στις 30/05/2012 τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2012. Η εταιρεία αναφέρει νέα πτώση των εσόδων σε 496 εκατομμύρια δολάρια (396 εκατ. ευρώ), λειτουργικές ζημίες 4,3% και καθαρή ζημία 44,6 εκατομμυρίων δολαρίων (35,6 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο η Yingli αύξησε τις πωλήσεις της στη διάρκεια του τριμήνου κατά 44% και αναμένει περαιτέρω αύξηση του 15% στο δεύτερο τρίμηνο. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν, ότι η εταιρεία έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε στο τέταρτο τρίμηνο του 2011.
«Παρά τη δύσκολη κατάσταση της αγοράς και μια παραδοσιακά δύσκολη περίοδο του έτους, οι πωλήσεις μας στο πρώτο τρίμηνο του 2012 ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Έχουμε παραμείνει πιστοί στις υπάρχουσες αγορές αλλά και έχουμε επεκταθεί σε νέες “, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Yingli Liansheng Miao.

Η Yingli έκανε το 80% των συνολικών πωλήσεών της κατά το πρώτο τρίμηνο στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία παραμένει πιστή στην αμερικανική αγορά, αλλά πλήρωσε 13,6 εκατομμύρια δολάρια (10,9 εκατομμύρια ευρώ) σε  αντιντάμπινγκ και αντισταθμιστικούς δασμούς.
Παράλληλα επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε νέες αγορές φωτοβολταϊκών στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Για παράδειγμα, τα φωτοβολταϊκά στοιχεία για το Στάδιο Μαρακανά στη Βραζιλία, είναι της Yingli .
Επίσης για το 2012 αναμένεται να κάνει το 30% των ετήσιων πωλήσεών της στην κινεζική αγορά. Οι πωλήσεις στην Κίνα ήταν κατά το πρώτο τρίμηνο σχετικά χαμηλές, η εταιρεία είναι ωστόσο βέβαιη, ότι οι πωλήσεις της στην Κίνα στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, θα ανεβούν και πάλι. Η Yingli επιβεβαίωσε το πλάνο της να πουλήσει  στην Κίνα το τρέχον έτος 2,4 – 2,5 γιγαβάτ μονάδες. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 50-56% περίπου έναντι του 2011.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.