Κοντά στην έξοδο από την κρίση: Το 2013 έτος ελπίδας

 
29 geld fot 330x248 Κοντά στην έξοδο από την κρίση: Το 2013 έτος ελπίδας

Τα δημοσιονομικά μέτρα αποφέρουν καρπούς

Τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο έδειχναν διαρκή και αδιατάρακτη πρόοδο των δημοσίων οικονομικών.

Η τάση περιορισμού και ελέγχου των δημοσίων ελλειμμάτων, που εμφανίσθηκε μετά τις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου διατηρήθηκε σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όπως όλα δείχνουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2012 θα είναι καλύτερο των προβλέψεων του αναθεωρημένου προϋπολογισμού.

Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα είναι μικρότερο του 6,7% του ΑΕΠ και το πρωτογενές έλλειμμα θα τείνει προς μηδενισμό.

Πράγμα που σημαίνει ότι έπειτα από πολλές προσπάθειες και άπειρα δημοσιονομικά μέτρα το νερό μπήκε στο αυλάκι, οι τεθέντες δημοσιονομικοί στόχοι φαίνεται να ικανοποιούνται με το παραπάνω και η νέα χρονιά, το 2013, μπορεί να ξεκινήσει από καλύτερη αφετηρία. 

Είναι ζήτημα της πολιτικής ηγεσίας πλέον να διατηρήσει το ρυθμό που απέκτησε στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 και να απαλλάξει στη διάρκεια του 2013 την Ελλάδα από τη μακρά δημοσιονομική απειλή.

Αν δεν υπάρξουν πολιτικά ή άλλα ατυχήματα στη διάρκεια του επόμενου έτους ικανά να διαταράξουν την παρούσα δημοσιονομική τάση η χώρα μας θα έχει διαμορφώσει όντως τις συνθήκες για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Από εδώ και πέρα η έξοδος από την κρίση είναι ζήτημα συνέπειας και σταθερότητας.

πηγή:tovima.gr

 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.