WWF: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ΕΕ

 
109 green Fot 330x248 WWF: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ΕΕ

WWF: Επανεργοποίηση της πράσινης Ευρώπης: Η ΕΕ σε τροχιά για 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Το World Wildlife Federation (WWF) κυκλοφόρησε μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2030 οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ΕΕ μπορούν και πρέπει να ανταποκριθούν με το 35% για τις ανάγκες θέρμανσης και με το 65% για τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια, ενώ μέχρι το 2050 πρέπει να καλύπτουν όλες τις ενεργειακές ανάγκες. Για την επίτευξη των στόχων αυτών απαιτούνται η συνεχής προσπάθεια και ισχυρή πολιτική βούληση.

“Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε πώς το ενεργειακό μας σύστημα θα αναπτυχθεί μετά το 2020, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και να αποφευχθούν οικονομικές σπατάλες», δήλωσε ο Jason Anderson, ο οποίος είναι υπεύθυνος στο WWF για το κλίμα και για την ενέργεια στην Ευρώπη.

«Η έκθεση δείχνει σαφώς ότι η ΕΕ εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα το μειώσει το κόστος της κατανάλωσης ενέργειας, αλλά δεν χρησιμοποιεί κατάλληλα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έτσι ώστε να κάνει την ενέργεια φθηνότερη και ασφαλέστερη και να συμβάλει σε ένα 100% από ανανεώσιμες πηγές ενεργειακό εφοδιασμό στην Ευρώπη μέχρι το 2050 “.

Το ανώτατο όριο του 45% για την αιολική και την ηλιακή ενέργεια βασίζεται στην παραδοχή ότι η αποθήκευση ενέργειας και άλλες τεχνολογίες θα είναι ικανή να εξισορροπήσει την κυμαινόμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι 2030, ωστόσο ακόμη η τεχνολογία της αποθήκευσης δεν είναι αρκετά διαδεδομένη. Έτσι μιά αύξηση του ορίου παραγωγής ηλιακής και αιολικής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να αντισταθμίσει τις αδυναμίες της τεχνολογίας. Πρόσθετες επενδύσεις θα μπορούσαν να αυξήσουν το ποσοστό των ενεργειακών πηγών και ως εκ τούτου την αύξηση της προσφοράς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σύνολο “, αναφέρει η έκθεση.

 

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.