Η έκτακτη εισφορά στους παραγωγούς φωτοβολταϊκών σταθμών είναι αντισυνταγματική

 
1 energia fot 330x248 Η έκτακτη εισφορά στους παραγωγούς φωτοβολταϊκών σταθμών είναι αντισυνταγματική

Με την έκτακτη εισφορά παραβιάζεται το Σύνταγμα αλλά και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ο ΠΡΩΗΝ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργός και βουλευτής Μαν. Α. Μπεντενιώτης, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε σχέση με την έκτακτη εισφορά επί των φωτοβολταϊκών σταθμών, δήλωσε ότι:

«Η έκτακτη ειδική εισφορά στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, που μάλιστα ανέρχεται σε 25%, 27% και 30%, ανάλογα με την περίοδο ενεργοποίησης της σύνδεσης μέχρι 10-8-2012, παραβιάζει υφιστάμενη συμβατική σχέση που έχει συναφθεί με συγκεκριμένους όρους και με συγκεκριμένη εικοσαετή διάρκεια.
Έτσι όμως παραβιάζεται το Σύνταγμα αλλά και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, γι’ αυτό και είναι εύλογη η μαζική προσφυγή στη Δικαιοσύνη».
Για να συμπληρώσει ακόμη ότι:
“Από την ιστορία, είναι δεδομένο ότι μία νομοθέτηση για να λειτουργήσει θα πρέπει να έχει βασικά ηθική βάση, αλλιώτικα η ευνομούμενη πολιτεία κρίνεται υφίσταται ισχυρό κλονισμό”.     
“Η απόφαση της Δικαιοσύνης θα κρίνει την αντισυνταγματικότητα της διάταξης, η οποία αναμφίβολα παραβιάζει ακριβώς την ευνομούμενη πολιτεία”.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.