Συνεχίζονται τα προβλήματα με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας

 
33 ¤Ç+¦¤ü+¦++ Fot 330¤ç250 Συνεχίζονται τα προβλήματα με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας

φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας

O ΣΠΕΦ με επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημάνει το πρόβλημα που δημιουργείται στις περιφέρειες αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες παγώνουν την αδειοδότηση έργων ΑΠΕ σε γη υψηλής παραγωγικότητας.

Συγκεκριμένα η περιφέρεια Πελοποννήσου αρνείται να εφαρμόσει  την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία διευκρινίζει ότι η απαγόρευση δεν ισχύει για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών παρκών.

Για άλλη μία φορά αναδεικνύεται το χάος που επικρατεί μεταξύ περιφέρειας, και υπηρεσιών των υπουργείων με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι επενδυτές και να καθηστερούν τα έργα. Ίσως σε κάποιους να μην αρέσει η ανάπτυξη, η οποία μόνο στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει και έτσι δημιουργούν επιπλέον προβλήματα. Εδώ καλείται το υπουργείο να δώσει μια σύντομη λύση με την απαραίτητη νομοθετική τροπολογία και ενημέρωση, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τα έργα δεκάδες επενδυτές που ταλαιπωρούνται εδώ και χρόνια από την απίστευτη ελληνική γραφειοκρατία, και την ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά και άγνοια και αδιαφορία των υπηρεσιών. Η κάθε υπηρεσία μεταφράζει τον κάθε νόμο-ΚΥΑ-Εγκύκλιο με διαφορετικό τρόπο, ή και αγνοεί το περιεχόμενο νόμων και εγκυκλίων.

Η επιστολή του ΣΠΕΦ στο link: http://www.spef.gr

 
This entry was posted in ΝΟΜΟΙ, ΠΑΡΚΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.