Υπερφορολόγηση και έλλειψη ρευστότητας «πνίγουν» τις ελληνικές επιχειρήσεις

 
8 calc fot 330x248 Υπερφορολόγηση και έλλειψη ρευστότητας «πνίγουν» τις ελληνικές επιχειρήσεις

Το 51% των συμμετεχόντων είναι δυσαρεστημένοι από την ανταπόκριση των τραπεζών στα αιτήματά τους για χρηματοδότηση

Ασφυκτιούν οι επιχειρηματίες από την υπερβολική φορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ, τέσσερις στους δέκα εμποροβιομήχανους αμφιβάλλουν για το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις κι ένας στους τέσσερις θα εφαρμόσει ευέλικτες εργασιακές σχέσεις για να μην κλείσει την επιχείρησή του.

Η έρευνα του ΕΒΕΑ με τίτλο «Αξιολόγηση των Αναπτυξιακών Προτάσεων και των Επιλογών Βελτίωσης της Βιωσιμότητας των Επιχειρήσεων», που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Μίχαλο διεξήχθη το Νοέμβριο μέσα από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, www.acci.gr.

Πιο αναλυτικά, οι εννέα στους δέκα (91%) συμμετέχοντες θεωρούν καταλληλότερη την ενίσχυση της αγοράς μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων, μειώσεων των φορολογικών συντελεστών και ενίσχυσης των επιδοτήσεων, σε αντίθεση με την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών.

Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα (42%) συμμετέχοντες αμφιβάλλουν για το εάν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ τρεις στους δέκα (29%) δήλωσαν ότι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Το 24% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι είναι πιθανό να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ μόλις το 5% απάντησε θετικά.

Σε ερώτημα για τις ενέργειες τις οποίες θα ακολουθούσαν οι επιχειρηματίες ώστε να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους, το 26% απάντησε ότι θα κατέφευγαν σε πιο ευέλικτες μορφές εργασίας, το 25% θα μετέφερε την έδρα ή και τις εγκαταστάσεις του στο εξωτερικό, το 18% θα μείωνε το προσωπικό, το 16% θα κατέφευγε σε μειώσεις μισθών, ενώ το 15% θα μετέφερε την έδρα του στο εξωτερικό.

Το 51% των συμμετεχόντων είναι δυσαρεστημένοι από την ανταπόκριση των τραπεζών στα αιτήματά τους για χρηματοδότηση, ενώ το 28% δήλωσε ότι δεν έχει καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό μέχρι στιγμής. Το 15% χαρακτήρισε ως μέτρια την ανταπόκριση των τραπεζών στα αιτήματά τους, ενώ το υπόλοιπο 6% δήλωσαν πλήρως ικανοποιημένοι από τη στάση τους.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος με δηλώσεις του ζητά από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στο θέμα της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων και την αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την αγορά.

 
This entry was posted in ΝΟΜΟΙ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.