Αναζητώντας το «πράσινο» ελληνικό πλεονέκτημα ανάπτυξης

 
101 prasini energia Fot 330x248 Αναζητώντας το «πράσινο» ελληνικό πλεονέκτημα ανάπτυξης

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ)

Tο ελληνικό πλεονέκτημα και οι πυλώνες που απαιτούνται για τη στήριξη και ώθηση της χώρας μας στην ανάπτυξη, αναζητούνται στο Συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), η μεγαλύτερη αμιγώς εθνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία κλείνει φέτος 40 χρόνια δράσης.

Στο Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου, με ομιλητές όπως o Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής Γεωπολιτικής & Πολιτισμικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, θα αναδειχθούν οι διαδικασίες με τις οποίες η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει το γεωπολιτικό της ρόλο, ενώ ο Simon Murray, επικεφαλής του οργανισμού Εθνικής Κληρονομιάς (National Trust) της Μ. Βρετανίας θα μοιραστεί πρακτικές αξιοποίησης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, που έχουν οδηγήσει την Αγγλία σε χώρα πρότυπο στον τομέα αυτό.

Στην ενότητα Πολιτισμός – Περιβάλλον – Ανάπτυξη θα μιλήσουν επίσης ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, ο Inigo Bilbao Ubillos, υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Βιτόρια Γκαστέιθ της Ισπανίας, Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2012, η καθηγήτρια Sharon Jackson, διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Παναγιώτα Ανδριανοπούλου, Εθνολόγος – Λαογράφος και ο Νίκος Κουτσιανάς, επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος της Apivita A.E. Το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει και θα επιταχύνει την αναπτυξιακή διαδικασία θα αναλύσει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ιδρύθηκε το 1972 με στόχο να τονώσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την αξία της πολιτιστικής και φυσικής μας κληρονομιάς, να προβάλει τη σημασία της οικολογικής ισορροπίας και της ενεργούς προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από τη διαμόρφωση και εφαρμογή πολιτικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Simon Murray
Γιώργος Πρεβελάκης

Η συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου είναι ΔΩΡΕΑΝ. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων όμως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012. Βλέπε: http://ellet.gr/sinedrio

πηγή: imerisia.gr

 
This entry was posted in EVENTS and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.