Επιστολή Μανιάτη προς Τράπεζες: Αυξημένη χρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας

 
44 μαννιατης 330x240 Επιστολή Μανιάτη προς Τράπεζες: Αυξημένη χρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας

Επιστολή Μανιάτη προς Τράπεζες: Αυξημένη χρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, απέστειλε επιστολή στους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών, με την οποία τούς προσκαλεί σε συνάντηση εργασίας, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, με θέμα την αξιοποίηση του πλαισίου των ΣΔΙΤ για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Μανιάτης, «το ζήτημα της ενεργειακής αποδοτικότητας και της εξοικονόμησης ενέργειας είναι βασικός στόχος της εθνικής ενεργειακής πολιτικής και ταυτόχρονα αποτελεί βασικό πυλώνα στη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Στόχος μας είναι η προώθηση έργων που παράγουν μακροχρόνιο αποτέλεσμα εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια και τις υποδομές του δημοσίου τομέα – μετρήσιμο και υπαρκτό – αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο των Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και των Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ).»

Σύμφωνα με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την επιτυχή υλοποίηση τέτοιων έργων  αποτελεί η μακροχρόνια διασφάλιση ικανής χρηματοδότησης από τρίτους. Η ανάγκη για επενδύσεις, οι οποίες σε βάθος χρόνου θα αποσβεστούν από τις αποδεδειγμένα μειωμένες ενεργειακές δαπάνες, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 2 δις. ευρώ.

«Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε ότι ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος μπορεί να είναι αρωγός στη δημιουργία μιας υγιούς αγοράς παροχής ανταποδοτικών ενεργειακών υπηρεσιών. Η εξοικονόμηση ενέργειας παράγει απτά οφέλη για τους πολίτες και το Δημόσιο, δημιουργεί θέσεις εργασίας και δίνει ώθηση στην υγιή επιχειρηματικότητα και την πράσινη καινοτομία», καταλήγει στην επιστολή του ο Γιάννης Μανιάτης.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.