Σε Ελληνικά Καλώδια και ABB η διασύνδεση των Κυκλάδων

 
wasserkabel Σε Ελληνικά Καλώδια και ABB η διασύνδεση των Κυκλάδων

Σε Ελληνικά Καλώδια και ABB η διασύνδεση των Κυκλάδων

Ανακοινώθηκε σήμερα από το διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα (υποέργα Β και Δ). Για το έργο των υπόγειων και υποβρύχιων καλωδιακών διασυνδέσεων μειοδότρια εταιρεία είναι τα Ελληνικά Καλώδια (υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις 150 kV Τήνου – Σύρου, Σύρου – Μυκόνου, Σύρου – Πάρου και Τερματικό καλωδίων 150 kV στην Τήνο).

Για το υποέργο που αφορά στο συγκρότημα αντιστάθμισης αέργου ισχύος SVC στη Σύρο μειοδότρια εταιρεία είναι η σύμπραξη εταιρειών ABB ΑΕ –ΑΒΒ ΑΒ.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ η υπογραφή των συμβάσεων με τους ως άνω οίκους θα πραγματοποιηθεί μετά τον προσυμβατικό έλεγχο που απαιτείται από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.

Τέλος όπως αναφέρει ο διαχειριστής σύντομα θα ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα των άλλων διαγωνιστικών διαδικασιών για τις ομάδες Α και Γ (υπόγεια και υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση 150 kV Λαυρίου – Σύρου και Υ/Σ Ζεύξης 150 kV στο Λαύριο, υπαίθριες διατάξεις σύνδεσης με το ΚΥΤ 400 kV Λαυρίου καθώς και 3 Y/Σ Υποβιβασμού 150 kV/ΜΤ στις νήσους Σύρο- Πάρο-Μύκονο).

Σημειώνεται ότι για το έργο Β είχαν καταθέσει προσφορές η Ελληνικά Καλώδια και η Prysmian Group ενώ για το έργο Δ οι ABB και ELECTROMEC.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.