Υπερψηφίσθηκε η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

 
admie Υπερψηφίσθηκε η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Υπερψηφίσθηκε η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Με 151 θετικές ψήφους πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρισμού), με 122 «όχι» και κανένα «παρών».

Την ονομαστική ψηφοφορία προκάλεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία αντιτάχθηκε στο νομοσχέδιο – μάλιστα ο υπεύθυνος ενέργειας του κόμματος Θανάσης Πετράκος «προειδοποίησε» τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να μην εξαγοράσουν ποσοστό του ΑΔΜΗΕ διότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναγοράσει το δίκτυο.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας διευκρινίζεται ότι οι 151 θετικές ψήφοι (έναντι 153 που διαθέτει η κυβέρνηση συνεργασίας) δεν οφείλονται σε διαφωνίες ή «αντάρτικο» αλλά σε ειλημμένες υποχρεώσεις βουλευτών.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ.

Αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΔΕΗ

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν τα σωματεία της ΔΕΗ, ύστερα από την ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Στην κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο σήμερα στην Βουλή, επί της αρχής, που αφορά την πώληση του ΑΔΜΗΕ σε ιδιώτη.

Δυστυχώς, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησαν την κομματική πειθαρχία αδιαφορώντας για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας.
Αγνόησαν ότι ο ΑΔΜΗΕ και τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι βασικές υποδομές για ένα οργανωμένο κράτος, ώστε να είναι απαγορευτική η παραχώρησή τους σε ιδιώτη.

Η συμμετοχή των συναδέλφων στον αγώνα, ήταν σημαντική με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να ολοκληρωθεί σήμερα η ψήφιση του κατάπτυστου νομοσχεδίου και να αποσυρθεί η τροπολογία με την οποία ήθελαν να απαλείψουν την ασφαλιστική σχέση που έχουμε δημιουργήσει με τον όμιλο ΔΕΗ.

Ως εκ τούτου τα πρωτοβάθμια σωματεία συντονισμένα, θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες προκειμένου να χαράξουμε κοινή στρατηγική για την αποτροπή της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Συνακόλουθα, τώρα αναστέλλουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις –επαναλαμβανόμενες 24ώρες, απεργιακά μέτρα – είμαστε σε ετοιμότητα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, γιατί η συγκυβέρνηση ετοιμάζει ακόμη:

• Την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ
• Την πώληση του Ομίλου ΔΕΗ με ποσοστό 17%”

Πηγή:capital.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.