Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης στο Κέντρο της Αθήνας

 
53 ypeka 330x170 Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης στο Κέντρο της Αθήνας

Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης στο Κέντρο της Αθήνας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή του προς όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, ζήτησε τη συμβολή τους για την άμεση δρομολόγηση όλων των απαραίτητων ενεργειών υλοποίησης του έργου «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (Σ.Ο.Α.Π.) στο Κέντρο της Αθήνας».

Η επιστολή απεστάλη στους Υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,  Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, Ανάπτυξης / Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη,  Πολιτισμού & Αθλητισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, Υποδομών / Μεταφορών & Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και Τουρισμού,  Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ στην επιστολή του τονίζει ότι για την αποτελεσματική προώθηση των απαιτούμενων ενεργειών για την ολοκλήρωση του Προγράμματος, είναι αναγκαία η συνεργασία των πλέον κρίσιμων φορέων που οι αρμοδιότητές τους συνδέονται και με το Κέντρο της Αθήνας. Ο Δήμος Αθηναίων και το ΥΠΕΚΑ (μέσω του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας – Ο.Ρ.Σ.Α.), με στόχο την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας, έχουν συνυπογράψει Προγραμματική Σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με αντικείμενο την εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (Σ.Ο.Α.Π.) για το κέντρο της Πρωτεύουσας. Το Σχέδιο, επίσης, περιλαμβάνει και ειδικό σκέλος για τη σύσταση Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης για το Δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο του Ελληνικού Ταμείου Συμμετοχών JESSICA.

Το Σ.Ο.Α.Π. της Αθήνας, σύμφωνα με το Νόμο «Χωροταξικός Σχεδιασμός και Αειφόρος Ανάπτυξη» (άρθρο 12, ν. 2742/1999), περιλαμβάνει Πρόγραμμα Δράσης και εγκρίνεται με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, ΠΕΚΑ και των κατά περίπτωση αρμόδιων Υπουργών (ανάλογα με τις προτεινόμενες δράσεις και ενέργειες).

Ο Γιάννης Μανιάτης στην επιστολή του εκφράζει την βεβαιότητα ότι η συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων και του Δήμου Αθηναίων θα ενισχύσει την προσπάθεια αναμόρφωσης του Κέντρου της Πρωτεύουσας, ώστε να γίνει ξανά βιώσιμο για τους μόνιμους κατοίκους και ελκυστικό για τους επισκέπτες.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.