Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα

 
44 μαννιατης 330x240 Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα

Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου με την ελληνικής καταγωγής Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Jenny Bloomfield.

Η συνάντηση που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, δεδομένων των καλών διμερών σχέσεων Ελλάδας και της Αυστραλίας, είχε ως κύριο θέμα την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας καθώς και κλιματικής αλλαγής. Ο Γιάννης Μανιάτης παρουσίασε τις προτεραιότητες του ΥΠΕΚΑ το επόμενο διάστημα, με κυριότερες αυτές της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων και συνολικά του ορυκτού πλούτου της χώρας, της απλοποίησης και επιτάχυνσης της διαδικασίας έκδοσης περιβαλλοντικών αδειών, της συγκρότησης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης του χώρου και του Εθνικού Κτηματολογίου. Συζητήθηκε ακόμα το θέμα τον αποκρατικοποιήσεων και των επενδυτικών δυνατοτήτων που ανοίγονται για την χώρα μας.

Η κυρία Bloomfield μετέφερε στον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, τη θετική εμπειρία της Αυστραλίας από τις δικές της μεταρρυθμίσεις για την αύξηση του ανταγωνισμού και της αποδοτικότητας, και ειδικά από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που οδήγησε στην αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών για τους πολίτες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας με ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, προκειμένου να προκύψουν συνέργειες που θα έχουν πολλαπλές ωφέλειες και για τις δύο χώρες.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.