Ξεκίνησαν οι πληρωμές ΛΑΓΗΕ για τον Ιανουάριο

 
25 geld fot 330x248 Ξεκίνησαν οι πληρωμές ΛΑΓΗΕ για τον Ιανουάριο

Ξεκίνησαν οι πληρωμές ΛΑΓΗΕ για τον Ιανουάριο

Από χθες ξεκίνησαν οι πληρωμές ΛΑΓΗΕ για τον μήνα Ιανουάριο. Κανονικά θα έπρεπε με βάση την σύμβαση που έχουν υπογράψει οι παραγωγοί, τώρα να πληρώνονται τα τιμολόγια του Ιουνίου.

Εάν μέχρι τα μέσα Αυγούστου πληρωθεί και ο Φεβρουάριος θα αρχίζει να καλυτερεύει κάπως η κατάσταση. Οι πληροφορίες του ΥΠΕΚΑ, με βάση και τις απαιτήσεις τηs τρόικας, αναφέρουν ότι η ροή των πληρωμών θα ομαλοποιηθεί μέχρι το τέλους του 2013 και θα γίνονται στις προκαθορισμένες από την σύμβαση ημερομηνίες.

Η καθυστέρηση δημιουργεί πολλά οικονομικά προβλήματα και ανησυχίες στους παραγωγούς ενέργειας απο Φωτοβολταϊκά μετά και την χθεσινή συζήτηση του Υπουργού ΠΕΚΑ με τους αρμόδιους φορείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που φαίνεται με νέα απόφαση του Οκτωβρίου να επιβάλλεται το εξωφρενικό ποσοστό  κουρέματος 45-60% στις ταρίφες των φωτοβολταϊκών.

Όλα τα προβλήματα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ φορτώνονται για άλλη μία φορά στα φωτοβολταϊκά, αφού για τις υπόλοιπες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το κούρεμα θα κυμαίνεται στα επίπεδα του μόλις 10%, με προσπάθειες από τους αντίστοιχους συλλόγους να μηδενιστεί το ποσοστό αυτό,  ώστε να μην συμμετάσχουν καθόλου στις προσπάθειες εξυγίανσης του λογαριασμού με τον ισχυρισμό ότι δεν ευθύνονται αυτοί για το έλλειμμα.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.