ΣΠΕΦ: Αναβολή πιλοτικής δίκης κατά της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά

 
15 spef 330χ200 ΣΠΕΦ: Αναβολή πιλοτικής δίκης κατά της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά

Αναβολή πιλοτικής δίκης κατά της εισφοράς εισφοράς στα φωτοβολταϊκά

Σε συνέχεια επικοινωνίας με το νομικό γραφείο που χειρίζεται την υπόθεση της προσφυγής – πιλοτικής δίκης στο ΣτΕ κατά της εισφοράς για λογαριασμό του ΣΠΕΦ, υπήρξε η ενημέρωση πως η δίκη αναβλήθηκε και δεν θα εκδικαστεί στις 5 Ιουνίου όπως είχε προσδιοριστεί. 

Ο λόγος αναγκαστικής αναβολής της δίκης ήταν πως οι αντίδικοι είχαν καταθέσει φάκελο αντίκρουσης μόνο για την προσφυγή από πλευράς ΣΠΕΦ και όχι για άλλων δύο προσφυγών που συν-εκδικαζόντουσαν και κατατέθηκαν μεταγενέστερα από του ΣΠΕΦ από άλλα νομικά γραφεία και για την οικονομία της δίκης το ΣτΕ τις προσδιόρισε να συνεκδικαστούν μαζί με του ΣΠΕΦ, αφού αφορούσαν το ίδιο θέμα.

Η νέα δικάσιμος θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα την κοινοποιήσουμε άμεσα με νέα μας ανακοίνωση.  Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να είναι η συντομότερη δυνατή.

Θα θέλαμε ωστόσο να ενημερώσουμε πως κατά την κρίση μας δεν έχει νόημα να κατατίθενται και άλλες παρεμβάσεις/προσφυγές από παραγωγούς στην εν λόγω πιλοτική δίκη του ΣτΕ (προσοχή δεν νοούνται εδώ προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια που μπορούν ανεξάρτητα να κατατίθενται κατά της εισφοράς που παρακρατείται κάθε μήνα και θεμελιώνουν έτσι πληρέστερα την επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών στον παραγωγό), διότι μάλλον μόνο κωλυσιεργία προκαλούν στην δίκη του ΣτΕ (αφού τυπικά χρειάζονται σημειώματα αντίκρουσης να κατατεθούν για κάθε μία παρέμβαση χωριστά από τους αντιδίκους) και περιττά έξοδα στους παραγωγούς.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.