Ομιλία του Υπουργού ΠΕΚΑ στο συμπόσιο με τίτλο «Ο ρόλος της Κύπρου στον Ενεργειακό Διάδρομο της Ν.Α. Μεσογείου» στην Κύπρο

 

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, παρέστη την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιανατολικής Ευρώπης και το Financial Media Way υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ, στην Κύπρο.

Στο συμπόσιο με τίτλο «Ο ρόλος της Κύπρου στον Ενεργειακό Διάδρομο της Ν.Α. Μεσογείου» μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, οι Αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων της Κύπρου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γ. Λακκοτρύπης.

κόμα μίλησαν οι Προέδροι της ΡΑΕΚ της ΚΡΕΤΥΚ, της ΔΕΦΑ, της ΑΗΚ, της ΔΕΠΑ Ελλάδας και εκπρόσωποι εταιρειών της Κύπρου της Ελλάδας και του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας. Εισηγήσεις κατέθεσαν και 30 εξειδικευμένοι ομιλητές, οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις και απόψεις του για το ρόλο της Κύπρου στον ενεργειακό διάδρομο της Ν.Α. Μεσογείου.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Ευ. Λιβιεράτος, αφού συνεχάρη για την αναλήψη των καθηκόντων του τον νέο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γ. Λακκοτρύπη, στην ομιλία του έκανε μια σύντομη αναδρομή στο μέχρι τώρα συντελεσθέν έργο από το ΥΠΕΚΑ και ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Κύπρου για την μέχρι τώρα συνεργασία των δύο χωρών. Επιπλέον, έκανε μια αναλυτική ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση και για τους χειρισμούς στον τομέα στον υδρογονανθράκων από την πλευρά της Ελλάδας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ευοίωνη προοπτική των δύο χωρών στη νέα ενεργειακή κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της Ελλάδας στον τομέα της διαχείρισης των ενεργειακών πηγών της, τόνισε τη σημασία τους και ανέπτυξε τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από εδώ και πέρα, με σκοπό η χώρα να αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες.

Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία του τομέα της ενέργειας για την Κύπρο, εκφράζοντας τη βούληση της Ελλάδας για στενή συνεργασία με την Κύπρο. Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε να υπάρχουν στο εξής συναντήσεις σε τακτικά διαστήματα.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.