Η SMA ξεπέρασε το 1GW στην Ελλάδα

 
SMA products Η SMA ξεπέρασε το 1GW στην Ελλάδα

Η SMA ξεπέρασε το 1GW στην Ελλάδα

H SMA Hellas AE, μέλος του ομίλου SMA Solar Technology AG, του μεγαλύτερου κατασκευαστή ηλιακών μετατροπέων παγκοσμίως, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007, έχοντας καταφέρει να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο της εγχώριας αγοράς φωτοβολταϊκών συστημάτων. Παρά τις προκλήσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, η εταιρεία έχει επιτύχει να διατηρήσει τη δυναμική της στην αγορά, προσφέροντας το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε φωτοβολταϊκού έργου.

Η SMA, με αθροιστική ισχύ μετατροπέων που ξεπερνά το 1 GW στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, αποτελεί κορυφαία επιλογή για τους Έλληνες που επενδύουν στη φωτοβολταϊκή ενέργεια, κυρίως χάρη στον υψηλό συντελεστή απόδοσης των μετατροπέων της και την ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη που παρέχει. Η εταιρεία πρωτοπορεί σε όλους τους τύπους φωτοβολταϊκών εφαρμογών (διασυνδεδεμένες, εφεδρικές ή αυτόνομες) και για όλες τις κατηγορίες ισχύος, από κιλοβάτ έως μεγαβάτ (οικιακά, εμπορικής χρήσης, μεγάλης κλίμακας συστήματα), ανεξαρτήτως του τύπου φωτοβολταϊκών πλαισίων.

Η SMA επενδύει συστηματικά στην ποιότητα των προϊόντων της. Παράλληλα, μέσω των κέντρων τεχνικής υποστήριξης που διαθέτει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίπολη, παρέχει ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη, με υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, τεχνικής εκπαίδευσης, συντήρησης και επισκευής, αντικατάστασης μετατροπέων καθώς και επέκτασης εγγύησης προϊόντων.

«Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα κατά την παρουσία μας στην ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε με τον πλέον άρτιο τρόπο το δίκτυο των συνεργατών μας, παρέχοντάς τους εξειδικευμένη τεχνολογία, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε φωτοβολταϊκού έργου, ανεξαρτήτως μεγέθους», δήλωσε ο κ. Χάρης Χρηστίδης, Γενικός Διευθυντής της SMA Hellas. «Σε στενή επαφή με τους συνεργάτες μας, αφουγκραζόμαστε διαρκώς τις ανάγκες τους και τους προσφέρουμε λύσεις που δίνουν στην επένδυση του τελικού χρήστη κεφαλαιοποιήσιμη προστιθέμενη αξία, εξασφαλίζοντάς του τη μέγιστη δυνατή απόδοση», συνέχισε ο κ. Χρηστίδης.

Πάντα προσηλωμένη στο όραμα για μεγαλύτερη διείσδυση της ηλιακής ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο, η SMA Hellas έχει προσαρμόσει την επιχειρησιακή στρατηγική της στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει λύσεις ευέλικτες και αποδοτικές και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των συνεργατών της. Με στοχευμένες επενδύσεις στις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και τις υπηρεσίες εκπαίδευσης, SMA Solar Academy, η SMA Hellas βρίσκεται συνεχώς με αποτελεσματικό τρόπο στο πλευρό των συνεργατών της – διασφαλίζοντας τις επενδύσεις τους αλλά και μεταφέροντας παράλληλα τεχνογνωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το SMA Solar Academy, το οποίο παρέχει ετησίως, σε παγκόσμιο επίπεδο, δωρεάν εκπαίδευση και τεχνική κατάρτιση, σε πάνω από 15.000 επαγγελματίες του κλάδου, ξεπέρασε για δεύτερη συνεχή χρονιά τις 2.000 συμμετοχές στην Ελλάδα.

«Την πολύ καλή έως τώρα πορεία μας στην ελληνική αγορά την οφείλουμε σε όλους τους ανθρώπους μας, εργαζόμενους και συνεργάτες. Χάρη στην καθοριστική συμβολή και τη διαρκή προσήλωσή τους στην ποιότητα, την καινοτομία, την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων και των λύσεων που προσφέρουμε, χαίρουμε σήμερα της εμπιστοσύνης και εκτίμησης της φωτοβολταϊκής αγοράς. Η προτίμηση αυτή μας δεσμεύει να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με συνέπεια στις απαιτήσεις που προκύπτουν από την αυξημένη εγκατεστημένη ισχύ», αναφέρει ο κ. Χρηστίδης.

Η SMA Solar Technology AG, μητρική εταιρεία της SMA Hellas ΑΕ, είναι ο ηγέτης στην αγορά φωτοβολταϊκών μετατροπέων παγκοσμίως. Ως Όμιλος ενεργειακής διαχείρισης παρέχει καινοτόμες τεχνολογίες για μελλοντικές εφαρμογές ενεργειακού εφοδιασμού. Η SMA δραστηριοποιείται διεθνώς, σε όλες τις σημαντικές φωτοβολταϊκές αγορές, σε 21 χώρες. Από την ίδρυσή της, το 1981, η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 25 GW εγκατεστημένης ισχύος, έχοντας σημειώσει κύκλο εργασιών 1,7 δισ. ευρώ το 2011.

Η SMA θα επενδύσει το 2013 πάνω από €100 εκατομμύρια σε έρευνα και ανάπτυξη προκειμένου να ενισχύσει στρατηγικές τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως είναι τα υβριδικά συστήματα με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες ντίζελ σε χώρες με υψηλό ηλιακό δυναμικό, τα συστήματα έξυπνης ενεργειακής διαχείρισης για βελτιστοποίηση της ιδιοκατανάλωσης σε οικιακές εφαρμογές, καθώς και οι λύσεις συστημάτων για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.