Αίτημα της ΔΕΗ στη ΡΑΕ για αυξήσεις 30% στα τιμολόγια, σε 3 δόσεις

 
15 geld fot 330x248 Αίτημα της ΔΕΗ στη ΡΑΕ για αυξήσεις 30% στα τιμολόγια, σε 3 δόσεις

Αυξήσεις στα τιμολόγια ζητά η ΔΕΗ με έγγραφό της στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Τρεις διαδοχικές αυξήσεις, την 1/1/2013, την 1/5/2013 και την 1/7/2013 οπότε και απελευθερώνονται τα τιμολόγια χαμηλής τάσης, που αφορούν στα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητά η ΔΕΗ με έγγραφό της στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Οι αυξήσεις σε… δόσεις αναμένεται να φτάσουν το 30% ή λίγο περισσότερο με στόχο στην τελική πρόταση να πέσουν στο 20%. Σε κάθε περίπτωση, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για εκατομμύρια νοικοκυριά θα πάρουν φωτιά, επιβαρύνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό τους.

Οι αυξήσεις, στη φάση αυτή, αφορούν στις χρεώσεις ενέργειας οι οποίες αντιπροσωπεύουν για ένα μέσο νοικοκυριό περίπου το μισό του λογαριασμού της ΔΕΗ (χωρίς τα τέλη).

Προκειμένου να μετριαστεί η τελική αύξηση στην τσέπη του καταναλωτή, θα υπάρξει διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), πιθανή αλλαγή στις κλίμακες και ενδεχόμενη μείωση των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), ενώ δεν θα γίνουν άμεσα αυξήσεις στις χρεώσεις δικτύου. Από 1/1/2013 επέρχεται όμως νέα αύξηση στο τέλος ΑΠΕ, κάτι που φυσικά θα μπει κι αυτή στο λογαριασμό των νοικοκυριών.

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.