ΡΑΕ: Mείωση στα τέλη για τα δίκτυα ρεύματος για τους οικιακούς πελάτες

 
15 geld fot 330x248 ΡΑΕ: Mείωση στα τέλη για τα δίκτυα ρεύματος για τους οικιακούς πελάτες

Mείωση στα τέλη που πληρώνουν οι καταναλωτές για τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, που φθάνει ως το 7% για τους οικιακούς πελάτες

Mείωση στα τέλη που πληρώνουν οι καταναλωτές για τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, που φθάνει ως το 7% για τους οικιακούς πελάτες, αποφάσισε η ΡΑΕ, αμβλύνοντας εν μέρει τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος της ΔΕΗ, που αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας αμέσως μετά τις γιορτές. Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, οι μειώσεις στις χρεώσεις χρήσης των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού, έχουν ως εξής:

Για τους πελάτες που συνδέονται στην υψηλή τάση, δηλαδή τις μεγάλες βιομηχανίες, η χρέωση (σύστημα μεταφοράς) μειώνεται κατά 2,2% σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές.

Για τους πελάτες μέσης τάσης, (βιομηχανίες μεσαίου μεγέθους, μεγάλες και μεσαίες εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις) οι χρεώσεις χρήσης συστήματος μειώνονται 11% και οι χρεώσεις δικτύου 2% ως προς το σκέλος ενέργειας και 1,5% ως προς το σκέλος ισχύος.

Για τους οικιακούς πελάτες η συνολική μείωση φθάνει στο 7%.

Για τους υπόλοιπους πελάτες στη χαμηλή τάση (μικρές επιχειρήσεις) οι μειώσεις κυμαίνονται από 7% ως 15%.

Οι μειώσεις αποφασίστηκαν λόγω της μείωσης των λειτουργικών δαπανών των δικτύων μεταφοράς και διανομής και θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 

Σχετικά άρθρα:

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.