Εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο με 153 ψήφους

 
greece parlament Εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο με 153 ψήφους

Εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο και μ΄αυτό, η έκτακτη εισφορά των φωτοβολταϊκών και των υπόλοιπων ΑΠΕ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με 153 ψήφους, με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την Τρόικα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν «παρών». Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν παρών με εξαίρεση, τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά που επέλεξαν το όχι. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 126 βουλευτές της ΝΔ και 27 του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα όχι ήταν 128 και τα παρών 18.

Από την ΝΔ διαφοροποιήθηκε ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης που επέλεξε το παρών, όπως και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουτσούκος και ‘Αντζελα Γκερέκου. Επίσης καταψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Μιχάλης Κασσής και Θόδωρος Παραστατίδης. Όλοι οι βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν ανακοινώθηκε ότι διαγράφονται από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, όπως και ο Κώστας Σκανδαλίδης που απουσίασε από την ψηφοφορία. Συγκεκριμένα, η επιστολή του κ. Βενιζέλου αναφέρει: «Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 16 του Κανονισμού της Βουλής, σας ενημερώνω ότι οι βουλευτές Αγγελική Γκερέκου, Μιχάλης Κασής, Ιωάννης Κουτσούκος, Μάρκος Μπόλαρης, Θεόδωρος Παραστατίδης και Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης δεν ανήκουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

Ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από τη Βουλή τόνισε ότι «η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο, αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα. Το βήμα προς την ανάκαμψη. Ήταν προϋπόθεση αυτή η ψηφοφορία. Το επόμενο βήμα είναι ο προϋπολογισμός. Και αυτός θα πάει καλά. Το σημαντικό είναι, όμως, από τη Δευτέρα και μετά. Προσωπικό μου στόχο έχω να δώσουμε το δικαίωμα της ανάκαμψης στον ελληνικό λαό. Και αυτό μπορεί να γίνει με δουλειά, επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις και κινήσεις που θα δώσουν μέσα και έξω ένα σημαντικό μήνυμα».

Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος αιτιολογώντας τη στάση του, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ότι «τα μέτρα και η διαδικασία διαπραγμάτευσης που προηγήθηκε, δυστυχώς αποτελούν πλήρη αντιστροφή των προεκλογικών λόγων του ΠΑΣΟΚ και κατάφωρη παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας».

Ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτηρίζει επιβεβλημένο από αύριο κιόλας τον επανακαθορισμό των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί. Εξηγεί επίσης ότι αν παρέμενε στην αίθουσα προκειμένου να ψηφίσει «ναι» αυτό θα συνιστούσε αποδοχή της οριστικής μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο. Εξηγεί όμως επίσης και ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην ψηφοφορία για να ψηφίσει «όχι» διότι τυχόν πλειοψηφία του «όχι» θα οδηγούσε σε άρση της δεδηλωμένης και σε άμεσες εκλογές που σήμερα δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν στη χώρα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τονίσει ότι πρέπει να δοθεί ψήφος στο νομοσχέδιο με τα επώδυνα μέτρα ως ψήφο επισφράγισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλες τις πλευρές να αναλογιστούν ότι σήμερα η χώρα είναι αντιμέτωπη με την πιο κρίσιμη απόφαση και να μιλήσουν με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό. «Η πραγματικότητα είναι ότι πολλά από αυτά τα μέτρα, θα έπρεπε να τα είχαμε πάρει από χρόνια. Υπάρχουν όμως και άλλα μέτρα που είναι επώδυνα και άδικα. Είμαστε όμως εκτός αγορών εδώ και τρία χρόνια και δεν μπορούμε να αγνοούμε τις περιορισμένες επιλογές που έχουμε γιατί αυτό θα μας βύθιζε σε χειρότερη συμφορά», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «αν σήμερα, σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές που αναγκαζόμαστε να κόβουμε από τους αγρότες, υπάρχουν παρατάξεις που χαϊδεύουν αφτιά, τότε ψήφους ψαρεύουν, προνόμια προωθούν και όχι δικαιοσύνη. Το χειρότερο, την κοινωνία περιφρονούν».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως θα πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα να θα αφεθούμε στην απόλυτη χρεοκοπία και αν θα επιστρέψουμε στη δραχμή και ακόμη αν θα βγούμε από την κρίση ενωμένοι ή αν θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλο ενώ η Ελλάδα βουλιάζει. «Μπορεί κάποιοι να έχουν την αποκλειστικότητα για την επιστροφή στη δραχμή αλλά δεν έχουν και την αποκλειστικότητα στον πόνο και την ευαισθησία», είπε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στη σημασία της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισεκ., ο πρωθυπουργός είπε ότι μόνο 3,2 δισεκ. ευρώ είναι αυτά που θα επιστρέψουν στους δανειστές ως τοκοχρεολύσια. Άμεσα θα ξεκινήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα, θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που περιμένουν κάποιο δάνειο. Σήμερα η ρευστότητα είναι σε σημείο μηδέν, είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι μετά την εκταμίευση της δόσης θα ξεπληρωθεί άμεσα το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους και τον επόμενο χρόνο θα ξεπληρωθεί το σύνολο ώστε να ανακουφιστεί η αγορά και να βοηθηθεί η ρευστότητα.

Τα χρήματα που θα μπουν στην οικονομία το επόμενο διάστημα θα είναι περισσότερα από αυτά που θα φύγουν είπε ο πρωθυπουργός και διευκρίνισε ότι θα μπουν στην οικονομία 7 δισεκ. ευρώ από την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, άλλα 3 δισεκ. από τις τράπεζες και άλλα 5 δισεκ. από το ΕΣΠΑ. «Αυτά δεν τα ελπίζουμε, τα έχουμε προετοιμάσει συστηματικά», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «παλεύω προσωπικά για να πάρουμε παραπάνω από 31 δισεκ. ευρώ».

«Σήμερα τα αλλάζουμε όλα μονομιάς. Καταργούμε προνόμια. Η κατάργηση των προνομίων που απομυζούσαν τον εθνικό πλούτο θα τελειώσουν», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός και σχολίασε για όσους υβρίζουν σήμερα την κυβέρνηση για «χούντα» και «ολοκληρωτισμό» ότι είναι οι ίδιοι που έφεραν την κόλαση διώχνοντας από τη χώρα εργοστάσια και επενδύσεις. «Εμείς θεμελιώσαμε τη Δημοκρατία και δεν παίζουμε με τη Δημοκρατία. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και δεν παίζουμε με την ευρωπαϊκή της προοπτική», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η δέσμευση για την ανακούφιση των μικροσυνταξιούχων εξακολουθεί να ισχύει και θα τηρηθεί σε επίπεδο 4ετίας.

Επισήμανε επίσης, για την αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης, ότι η επιστροφή των καταθέσεων έχει ήδη ξεκινήσει. Το 2010 ήταν 145 δισεκ. ευρώ και σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 160 δισεκ. ευρώ. Είπε ακόμη ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

«Παρών» θα ψηφίσει η Δημοκρατική Αριστερά

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ο κ. Κουβέλης εξήγησε τους λόγους της απόφασης εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει παρών, επισημαίνοντας πως το κόμμα του είχε καταστήσει σαφές με απόλυτη πολιτική ειλικρίνεια, ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τα εργασιακά μέτρα κάτι που το ήξεραν όλοι. Διευκρίνισε πως η θέση αυτή παραμένει αμετακίνητη.

«Επιλέξαμε ήδη και δεν το αναιρούμε να υπάρξει κυβέρνηση να μην δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και να υπηρετήσουμε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και το ευρώ και όχι την επιστροφή στη δραχμή. Αυτή η επιλογή μας παραμένει στο ακέραιο κι όποιος επιχειρεί να την συμψηφίσει με την σταθερή μας θέση να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα, κάνει τουλάχιστον λάθος» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Αλ. Παπαρήγα: Επιλεκτική ευαισθησία στις πτέρυγες της Βουλής

Για μέτρα που χαρακτηρίζονται από βαρβαρότητα αλλά και για επιλεκτική ευαισθησία που υπάρχει στις πτέρυγες της Βουλής έκανε λόγο η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα βρει προσχήματα για να χτυπάει τους διαδηλωτές και αν δεν βρει θα τα δημιουργήσει.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την διάταξη που απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών, και αφορούσε τους υπαλλήλους της Βουλής, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για καπηλεία. Παράλληλα επέκρινε τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί έφερε αιφνιδιαστικά την τροπολογία, προκειμένου όπως είπε, να καπηλευτεί και να διαιρέσει τους εργαζόμενους σε ρετιρέ και υπόγεια.

«Χύθηκαν απόψε και ειλικρινή και κροκοδείλια δάκρυα. Περίσσεψε η αγανάκτηση που μεταφέρθηκε εδώ στη Βουλή», σημείωσε η κ. Παπαρήγα.

«Η βαρβαρότητα των μέτρων έχει καινούργια στοιχεία πιο έντονα. Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι είναι πιο έντονη και ενιαία. Κανείς δεν θα μείνει απέξω από τις περικοπές», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στο πολυνομοσχέδιο.

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε ότι όντως η κυβέρνηση με το μνημόνιο αφαιρεί παροχές και κατακτήσεις που είχε παραχωρήσει σε ορισμένα τμήματα εργαζομένων, ενώ έκανε λόγο για «συμμαχίες που σπάνε» αλλά και εργατική αριστοκρατία που αναζήτησε και βρήκε πολιτική στέγη σε διάφορα κόμματα και κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναπαράγει την αντιπαράθεση του 89 μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εμείς όμως ποτέ δεν συμφωνήσαμε στο διαχωρισμό των εργαζομένων σε ρετιρέ και κατώτερα, γιατί αυτή η πολιτική απέβλεπε στη διαίρεση τους», σημείωσε. Ακόμα, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι όταν μιλά για δύο άκρα, εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση η Χρυσή Αυγή με την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Επικριτική ήταν και για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει τον διαχωρισμό που κάνει με τα εργασιακά καθώς το πακέτο με τα μέτρα είναι ενιαίο.

«Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση έχει τη λογική να εξασφαλίσει την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Κούρεμα σημαίνει νέα μνημόνια», σημείωσε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Με τα μέτρα αυτά δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση. Κάνουμε ένα βήμα μπροστά πέντε πίσω. Εμείς αποκλείουμε το μείγμα αυτό της πολιτικής βαρβαρότητας». «Καλούμε τον ελληνικό λαό σε καμία περίπτωση να μην στηρίξει τα συμφέροντα μιας μερίδας ομίλων συμφερόντων που εναντιώνονται στα συμφέροντα μιας άλλης επίσης μερίδας συμφερόντων», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Γ. Στουρνάρας: Δεν αποδέχομαι προνομιακά καθεστώτα

«Δεν δέχομαι από τη μία να παίρνω σκληρά μέτρα που βαρύνουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες και από την άλλη να αποδέχομαι προνομιακά καθεστώτα πολλών ταχυτήτων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής λίγο μετά την απόσυρση της νομοτεχνικής διατύπωσης για τους υπαλλήλους της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ξεκαθάρισε ότι για εκείνον η ένταξη όλων των ταμείων στον ΕΟΠΠΥΥ είναι εκ των ων ουκ άνευ. «Η χώρα δεν αντέχει άλλο το διαχωρισμό σε πατρίκειους και πληβείους», είπε ο κ. Στουρνάρας και εξέφρασε τη λύπη του που η αξιωματική αντιπολίτευση αποδέχεται καθεστώτα πολλών ταχυτήτων.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής, ο υπουργός υπογράμμισε ότι αποτελεί υποχρέωση που επιβάλλει το πρόγραμμα δανειακής στήριξης της χώρας αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και αδήριτη αναγκαιότητα. Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε τη δέσμευση για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,5% του ΑΕΠ το 2016 και ανέφερε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις αντιμετωπίζονται μια σειρά από στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Η χώρα, είπε, βιώνει εκτός από τη δημοσιονομική και μια κρίση παραγωγικού μοντέλου, η μονομέρεια του οποίου ήταν και η αιτία που αυτό κατέρρευσε με αποτέλεσμα η Ελλάδα να απωλέσει συγκριτικά πλεονεκτήματα. «Η αναζήτηση νέου παραγωγικού προτύπου είναι το σημείο σύγκλισης των κυβερνητικών εταίρων που ανέλαβαν να στηρίξουν τη χώρα», είπε ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη με τη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων και περιβάλλοντος ελκυστικού για επενδύσεις. Βασικοί μοχλοί θα είναι όχι μόνο το ΕΣΠΑ και ο αναπτυξιακός νόμος αλλά και ο ιδιωτικός τομέας η συμβολή του οποίου θα είναι σημαντική.

Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στα εμβάσματα στο εξωτερικό ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα σταλούν τα πρώτα σημειώματα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Παράλληλα αξιοποίησε την ευκαιρία προκειμένου να επισημάνει ότι αν επιστρέψουν καταθέσεις που έφυγαν μέσα στην κρίση, τότε η οξεία ύφεση μπορεί να μετατραπεί σε ανάπτυξη. «Το νομοσχέδιο επιβεβαιώνει ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος και ότι θα προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει για την ανάπτυξη», είπε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε «η Βουλή θα λάβει σε λίγο αποφάσεις που έχουν κόστος για κάθε έναν από εμάς. Κανείς μας όμως δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια μπροστά στην αγωνία ενός λαού που δοκιμάζεται. Αναμένουμε όμως και από την Ευρώπη, από αύριο κιόλας να δείξει την αλληλεγγύη της σε ένα κράτος που βιώνει μια βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή».

Αντιπαράθεση για την τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής

«Θύελλα» επακολούθησε στην Ολομέλεια μετά την δήλωση του υπουργού Οικονομικών και την απόσυρση της διάταξης που αφορούσε στους υπαλλήλους της Βουλής όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν την παραίτηση του Ι. Στουρνάρα και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ καταλόγισαν στα δύο κόμματα σύμπραξη «με μια προνομιούχα ομάδα» και τους κάλεσαν να απολογηθούν στους διαδηλωτές έξω από το Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αφού είπε πως θα τοποθετηθεί το κόμμα της όταν επανέλθει η ρύθμιση διερωτήθηκε γιατί έφερε αυτή τη στιγμή το θέμα ο κ. Στουρνάρας «μήπως αντιλήφθηκε ότι υπάρχουν κόμματα που λειτουργούν σαν πασαρέλα και γυρνάμε στην αλήστου μνήμης εποχή του 89 – 91». «Παιχνίδι κάνετε κι εσείς, παιχνίδι και η αντιπολίτευση» ανέφερε η κα Παπαρήγα. «Και το αξιοποιεί η Χρυσή Αυγή, αυτό το ναζιστικό μόρφωμα», είπε η κα Παπαρήγα.

Παίρνοντας τον λόγο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να παραιτηθεί ο κ. Στουρνάρας «διότι προκαλεί την Βουλή και τον ελληνικό λαό». Έκανε λόγο για αντιδημοκρατικό έκτρωμα ίδιο με την ρύθμιση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το ταμείο των δημοσιογράφων. Ζήτησε ακόμη να σταματήσει το παιχνίδι που παίζεται έξω από τη Βουλή εναντίον των διαδηλωτών.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι με την διάταξη αυτή επιχείρησε να καταλύσει το άρθρο 65 του Συντάγματος και του αυτοδιοίκητου της Βουλής και ανέφερε ότι δεν έκανε αίτηση αντισυνταγματικότητας για το μισθολογικό των υπαλλήλων, παρά ζητάει ακόμη και απολύσεις συγγενών και διορισμένων από τους προέδρους της Βουλής. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για πραξικοπηματικές ενέργειες του κ. Στουρνάρα και ζήτησε να παραιτηθεί από υπουργός «ο διορισμένος από την Goldman Sachs».

Σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Λαφαζάνη και του κ. Καμμένου εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης ο οποίος αφού τόνισε πως τιμά την εργασία των υπαλλήλων της Βουλής, όμως πρέπει να ενταχθούν κι αυτοί στη γενικότερη προσπάθεια που κάνουν όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Ζήτησε μάλιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να εξηγήσουν σε κείνους που διαδηλώνουν εκτός του Κοινοβουλίου γιατί ζητούν μια εξαιρετική ρύθμιση για τους υπάλληλους της Βουλής κατηγορώντας τους πως κρύβονται πίσω από το συνταγματικό ζήτημα. «Οι διαδηλώσεις εντός του Κοινοβουλίου νίκησαν τις διαδηλώσεις εκτός του Κοινοβουλίου» είπε χαρακτηριστικά.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ζήτησε από τα δύο κόμματα να απαντήσουν αν θέλουν οι υπάλληλοι της Βουλής να εξισωθούν με τους υπόλοιπους. «Περίσσεψε ο λαϊκισμός και αντιλαμβάνομαι ότι ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί η χώρα πρέπει να πάρει τη δόση. Είναι ντροπή να υπερασπίζεστε το άδικο την ώρα που έξω χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν. Σήμερα αποκαλυφθήκατε και πρέπει να πάτε έξω για να απολογηθείτε» ανέφερε.

Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής ο Χρ. Παππάς επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών γιατί απέσυρε την διάταξη φοβούμενος όπως είπε δύο – τρεις υπαλλήλους της Βουλής. «Τι θα πείτε τώρα στον υπόλοιπο λαό που διαδηλώνει απ’ έξω; Κάνατε Κολοσσαίο, χάβρα τη Βουλή. Απολαύσαμε την Αριστερά να χειροκροτεί τη δεξιά γιατί δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτή».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.