Για την οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, η BP θα καταβάλει το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία των ΗΠΑ

 
BP mexico 300x199 Για την οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, η BP θα καταβάλει το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία των ΗΠΑ

Οικολογική καταστροφή στον κόλπο του Μεχικού

Σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσει την καταστροφή που υπέστη η θαλάσσια ζωή στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, η BP πρόκειται να καταβάλει το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η παγκοσμίου φήμης πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, η οποία όμως δεν είναι ακόμη οριστική και εκκρεμεί η έγκρισή της.

Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters ανέφεραν ότι η εταιρεία συμφώνησε να δηλώσει ένοχη για βαριά αμέλεια και να καταβάλει το «υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ» από την αμερικανική Δικαιοσύνη, με αντάλλαγμα να απαλλαχθεί από μελλοντικές αγωγές. Οι εν λόγω πηγές δεν ανέφεραν επακριβώς το ύψος του προστίμου. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το μέχρι τώρα υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ από δικαστήριο των ΗΠΑ φτάνει τα 1,3 δισ. δολάρια στην Pfizer το 2009.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που διέρρευσαν.

πηγή: www.imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.