Μειώνεται το ποσοστό της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά: Ανακοίνωση με θράσος

 
investition photovoltaik Μειώνεται το ποσοστό της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά: Ανακοίνωση με θράσος

H έκτακτη εισφορά αρνητικός παράγοντας για την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην χώρα

“Μειώνεται το ποσοστό της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά και επεκτείνεται σε όλες τις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών, καθώς και στις μονάδες συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στη σχετική διάταξη, από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στη Βουλή.” αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου περιβάλλοντος.

Κατά την γνώμη του sunblog, πρόκειται για μια ανακοίνωση, θράσος του ΥΠΕΚΑ, αφού ένα τόσο υψηλό ποσοστό έκτακτης εισφοράς σημαίνει πραγματική καταστροφή για πολλούς επενδυτές.

Και συνεχίζοντας η ανακοίνωση:
“Το υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκεται παράλληλα σε συνεννόηση με τις τράπεζες προκειμένου να τροποποιηθούν ανάλογα οι δανειακές συμβάσεις των επενδυτών, με γνώμονα τη μείωση των εσόδων τους και προσδοκά, όπως αναφέρει, τη θετική ανταπόκρισή τους.

Η νέα κλίμακα της έκτακτης εισφοράς είναι:

25% για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία, ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεση τους, έως 31.12.2011 (για τη συγκεκριμένη κατηγορία το ποσοστό δεν αλλάζει).

30% (από 35%) για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία, ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους, μετά την 1.1.2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται με τις τιμές που ίσχυαν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.

27% (από 29%) για τους σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία, ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους, μετά την 1.1.2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται με τις τιμές που ίσχυσαν στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου 2012 και 9 Αυγούστου 2012.

10% για τους λοιπούς σταθμούς ΑΠΕ (αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά, κλπ.) και τους σταθμούς ΣΗΘΥΑ (συμπαραγωγή).

Εξακολουθούν να εξαιρούνται από την εισφορά τα φωτοβολταϊκά που αποζημιώνονται με τις τιμές που ισχύουν από τις 9 Αυγούστου και μετά καθώς και τα φωτοβολταϊκά στις στέγες.¨

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.