Ένα από τα εναλλακτικά μέτρα που προτείνει η ΔΗΜΑΡ για την αποφυγή απολύσεων στο δημόσιο τομέα αφορά την ενέργεια

 
3 go green 270x340 Ένα από τα εναλλακτικά μέτρα που προτείνει η ΔΗΜΑΡ για την αποφυγή απολύσεων στο δημόσιο τομέα αφορά την ενέργεια

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων του κλιμακίου της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο, τις τελευταίες ημέρες, αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν την επιμήκυνση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 έτη στα 67 καθώς και στις απολύσεις στο Δημόσιο.
Τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η ΔΗΜΑΡ, ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις και η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, αφορούν:

Την ‘Αμυνα:

  • Αναδιοργάνωση δομών λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων με διατήρηση του αξιόμαχου αυτών (μείωση λειτουργικών δαπανών, κλείσιμο/αξιοποίηση στρατοπέδων – νοσοκομείων και αξιοποίηση εξοπλισμού): Σύνολο 450 εκατ.
  • Μετάθεση πληρωμών εξοπλιστικών προγραμμάτων: Σύνολο 163 εκατ.

Την υγεία:

  • Πλήρης ενεργοποίηση του συστήματος ελέγχου των προμηθειών υγείας, καθιέρωση πρωτοκόλλου για εξετάσεις άνω των 200 ευρώ, εσωτερίκευση των μαγνητικών και αξονικών τομογραφιών των νοσοκομείων: Σύνολο 370 εκατ.

Την ενέργεια:

  • Μείωση της επιδότησης ΑΔΙ (αποδεικτικά δικαιώματα ισχύος) και ΜΑΜΚ (μηχανισμός ανάκτησης μεταβλητού κόστους) στις επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση φυσικού αερίου: Σύνολο 250 εκατ.

ΣΥΝΟΛΟ των μειώσεων δαπανών από τα προτεινόμενα μέτρα: 1.233 εκατ.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.