Επαναχάραξη του Ενεργειακού Χάρτη της ΝΑ Ευρώπης

 
16 iene news 330x280 Επαναχάραξη του Ενεργειακού Χάρτη της ΝΑ Ευρώπης

Επαναχάραξη του Ενεργειακού Χάρτη της ΝΑ Ευρώπης

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (IENE) εδραιώνει το ρόλο του ως περιφερειακός πόλος γόνιμης ανάλυσης και σύνθεσης των ενεργειακών ζητημάτων της ευρύτερης περιοχής. Αυτό προκύπτει από την εντυπωσιακή συμμετοχή κορυφαίων εταιριών, θεσμικών φορέων, οργανισμών και επαγγελματικών φορέων, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Ασία στην έκτη, κατά σειρά, θεσμοθετημένη συνάντηση, που διοργανώνει το ΙΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 30 και 31 Μαΐου, με θέμα τον επαναπροσδιορισμό του ενεργειακού χάρτη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Redefining SE Europe’s Energy Map).

Ανάμεσα στις ξένες εταιρίες που θα συμμετάσχουν στο διάλογο συγκαταλέγονται οι, Gazprom-Εxport, Edison, EON, η κοινοπραξία του αγωγού TAP, η αμερικανική εταιρία συμβούλων PFC Energy, ο τουρκικός όμιλος T-Dinamik, το γερμανο-τουρκικό joint venture Borusan Endw Energy, η κρατική εταιρία ηλεκτρισμού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Elektroprivreda BIH, η σερβική JP Srbijagas, η βουλγαρική Bulgartransgaz EAD, η κροατική Plinacro Ltd και από το Ιράν η National Gas Export Co (NIGEC).

Την ελληνική επιχειρηματική σκηνή θα εκπροσωπήσουν, η ΔΕΗ, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η ΔΕΠΑ, ο όμιλος της ΕΛ.ΠΕ., ο όμιλος Μυτιληναίος μέσω της Protergia και της M&M, η Energean Oil & Gas και η Vestas Hellas.
Αντιπροσωπευτική θεωρείται και η θεσμική εκπροσώπηση στο διήμερο διάλογο του ΙΕΝΕ. Καταρχήν, θα είναι παρούσες οι Ρυθμιστικές Αρχές τεσσάρων χωρών, από την Ελλάδα, η ΡΑΕ, από την Τουρκία, η TEIAS, από τη Βουλγαρία, η ESO και από τη Σερβία, η AERS.
Επίσης, οι Διαχειριστές, ΔΕΣΦΑ και ΑΔΜΗΕ, καθώς και η Prenos (αντίστοιχη του ΑΔΜΗΕ), από το Μαυροβούνιο.

Σε διεθνές επίπεδο, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι, του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας (WEC), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Energy Community, Οργανισμού για τη συνεργασία και προώθηση δομικών αλλαγών στον ενεργειακό τομέα της Κεντρικής και Ν. Α. Ευρώπης, , με έδρα τη Βιέννη, της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου (BST&DB), του Διεθνούς Επιμελητηρίου Εμπορίου, τμήμα Ιράν, η Ακαδημία Πετρελαϊκού Μάνατζμεντ Petroleum Management Academy, με έδρα τη Βιέννη, του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής της Τουρκίας και το think tank Regional Cooperation Council, από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Από την Ελλάδα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Αραβο-ελληνικού Επιμελητηρίου και του Ελληνο-ρωσικού Επιμελητηρίου.

Αξιόλογη είναι και η συμμετοχή επαγγελματικών φορέων στο συνέδριο του ΙΕΝΕ. Από την Ελλάδα, θα μιλήσουν εκπρόσωποι, του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (ΕΣΣΗΘ) και του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), η ευρωπαϊκή ομοσπονδία προμηθευτών ενέργειας, EFET, από τη Ρουμανία, ο Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας, Romanian Wind Energy Association και από τη Βουλγαρία, ο Σύνδεσμος Φωτοβολταϊκών, Bulgarian Photovoltaic Association.

Περισσότερες πληροφορίες στο link:www.iene.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.