Συνέντευξη Υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου στον REAL FM

 
12 PAPAKONSTANTINOU 330x250 Συνέντευξη Υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου στον REAL FM

Συνέντευξη Υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου στον REAL FM

Κατά την συνέντευξη του στον REAL FM, o Υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά από ερώτημα του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Ήλιος» και την πορεία του.

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει:
Το «Ήλιος» είναι, όπως ξέρετε, η προσπάθεια που κάνουμε να χρησιμοποιήσουμε την ηλιακή ενέργεια. Κοιτάξτε, εισάγουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και δεν μπορούμε να εξάγουμε τη δική μας ανανεώσιμη πηγή που είναι ο ήλιος. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Και η εξαγωγή ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα σε βόρειες χώρες η Γερμανία είναι ένα κλασικό παράδειγμα. Γίνονται συζητήσεις με την Γερμανική κυβέρνηση, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κι ερχόμαστε να νομοθετήσουμε τη δυνατότητα αυτή και την ίδρυση μιας εταιρείας, η οποία θα χειριστεί το ζήτημα.

Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο project. Είναι κάτι, το οποίο μπορεί να γίνει, επειδή υπάρχει μια Οδηγία του 2009, που επιτρέπει αυτή την ενοποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας. Θα χρειαστεί να γίνουν επενδύσεις σε διευρωπαϊκά δίκτυα, αλλά ήδη μπορούμε να προχωρήσουμε την πρώτη φάση. Το πάμε σταδιακά.

Ερχόμαστε, λοιπόν, το νομοθετούμε και παράλληλα προχωράμε τις διαπραγματεύσεις με άλλες κυβερνήσεις, για να βρεθεί αγοραστής ώστε να αγοράσει αυτή την ηλιακή ενέργεια.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο link: http://www.ypeka.gr

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.