Η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας της Ιαπωνίας με συστημάτα της SMA

 
sma2012 Η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας της Ιαπωνίας με συστημάτα της SMA

Η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας της Ιαπωνίας με συστημάτα της SMA

Στο πλαίσιο μίας εορταστικής εκδήλωσης,  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας στην πόλη Kagoshima της νότιας Ιαπωνίας. 140 κεντρικοί μετατροπείς τύπου Sunny Central 500CP-JP καθώς και 1.260 Sunny String Monitor της SMA εξασφαλίζουν υψηλές αποδόσεις και βέλτιστη επιτήρηση της εγκατάστασης ισχύος 70 Megawatt, της Kagoshima Mega Solar Power Corporation.

«Η θέση σε λειτουργία της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας της Ιαπωνίας με την τεχνολογία συστημάτων της SMA καταδεικνύει την εξαιρετική θέση μας στη σημαντική αυτή αγορά. Χάρη στις τοπικές μας δομές στον τομέα των πωλήσεων και της τεχνικής υποστήριξης καθώς και στις ειδικά προσαρμοσμένες για την ιαπωνική αγορά λύσεις συστημάτων, είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αξιοποιήσουμε την αναμενόμενη ραγδαία ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών. Η Ιαπωνία το 2013 πρόκειται να ξεπεράσει τη Γερμανία ως φωτοβολταϊκή αγορά με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών παγκοσμίως», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της SMA, Pierre-Pascal Urbon.

Στις αρχές του προηγούμενου έτους, η SMA ίδρυσε στο Τόκιο θυγατρικό υποκατάστημα πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης. Ως ένα ακόμη ορόσημο, ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα, η πιστοποίηση των μετατροπέων Sunny Boy για εγκατάσταση σε στέγες από την Japan Electrical Safety & Environment Technology Laboratories (JET) με σκοπό τη διάθεση στην ιαπωνική αγορά. Πριν μερικές εβδομάδες η SMA απέκτησε επιπλέον ως πρώτος μη ιαπωνικός κατασκευαστής την πιστοποίηση JET για μία τριφασική συσκευή, την Sunny Tripower 10000TLEE-JP. Για τους κεντρικούς μετατροπείς στον τομέα των βιομηχανικών έργων ηλιακής ενέργειας δεν απαιτείται η πιστοποίηση JET. Παρόλα αυτά, η SMA υπέβαλε τους μετατροπείς της σειράς Sunny Central CP-JP σε παρόμοια τεστ με αυτά που προβλέπει η διαδικασία πιστοποίησης JET για την τοποθέτηση σε στέγη. Οι μετατροπείς μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς πρόβλημα σε εξωτερικούς χώρους παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που παρατηρούνται στη νότια Ιαπωνία, όπως είναι οι  τυφώνες και ο αέρας με υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.