Γερμανική κατασκευάστρια ηλιακών πρατηρίων βραβεύεται στη Βοστώνη για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα της

 
eight gmbh Γερμανική κατασκευάστρια ηλιακών πρατηρίων βραβεύεται στη Βοστώνη για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα της

Ηλιακό πρατήριο "Point.One" της ΕIGHT

Η EIGHT GmbH & Co. KG (Süßen, Γερμανία)  κατασκευάστρια ηλιακών σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, βραβεύτηκε στην Βοστώνη  στα πλαίσια της διάσκεψης κορυφής “World Summit on Innovation & Entrepreneurship” ως “Global Hot 100 Company” για την καινοτομία των προϊόντων της.

Τα προϊόντα και η φιλοσοφία της ΕIGHT δείχνουν, ότι η Γερμανία δεν είναι κορυφαία μόνο στον τομέα της συμβατικής τεχνολογίας οχημάτων, αλλά και στις νέες καινοτόμες λύσεις για ριζικές αλλαγές στην ηλεκτρική κινητικότητα, λαμβάνοντας υπόψην την κλιματική προστασία”, δήλωσε ο Sam Hamdan, πρόεδρος της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα.

Η βασική μονάδα του ηλιακού σταθμού “Point.One” της ΕIGHT παράγει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για 40.000 χιλιόμετρα το χρόνο και έχει σχεδιαστεί για τέσσερα αυτοκίνητα. Οι σταθμοί μπορούν να παραχθούν σε διάφορα σχέδια για να ταιριάζουν με την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος που πρόκειται να εγκατασταθούν.

Με ηλιοφάνεια o σταθμός Point.One παράγει αυτόνομα ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια, και όταν δεν υπάρχουν οχήματα προς φόρτωση, το παραγώμενο ρεύμα διοχετεύται στο δίκτυο.  Σε κακές καιρικές συνθήκες, με μειωμένη ηλιακή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ο σταθμός υποστηρίζεται από την ηλεκτρική ενέργεια του δικτύου.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Γερμανία και στις ΗΠΑ, αλλά σκοπεύει την επέκταση και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.