Tο βραβείο Solar Industry Award στην Upsolar για δεύτερη συνεχή χρονιά

 
30 upsolar 330x260 Tο βραβείο Solar Industry Award στην Upsolar για δεύτερη συνεχή χρονιά

Eταιρεία φωτοβολταϊκών μονάδων

Η Upsolar, προμηθευτής ηλιακών φωτοβολταϊκών μονάδων, απέσπασε για δεύτερη συνεχή χρονιά το βραβείο Solar Industry Award, κατόπιν ψηφοφορίας. Η εταιρεία διακρίθηκε στην κατηγορία Industry Development (Ανάπτυξη Κλάδου) για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκτίμησης κύκλου ζωής (Life Cycle Assessment – LCA).
Τα βραβεία Solar Industry Awards, τα οποία διοργανώνονται από τους συντάκτες του περιοδικού Solar International (A PV Management Magazine), απονέμονται σε εταιρείες, προϊόντα και προγράμματα που προάγουν την καινοτομία και ενθαρρύνουν την υιοθέτηση της ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως. Μια ομάδα ειδικών του κλάδου καθορίζει τους πολυάριθμους τελικούς υποψηφίους σε κάθε κατηγορία, ενώ όλοι οι νικητές επιλέγονται μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας που διεξάγεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το πρόγραμμα LCA της Upsolar, που έλαβε τη διάκριση Industry Development, υπογραμμίζει το θέμα της κατηγορίας που αφορά στην ανάδειξη ιδεών και προγραμμάτων, τα οποία «ενισχύουν την πρόοδο του κλάδου και της αγοράς σε παγκόσμια κλίμακα». Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η εταιρεία ολοκλήρωσε την εμπεριστατωμένη μελέτη της με αντικείμενο την ποσοτικοποίηση και την ανάλυση των επιπτώσεων των μονάδων της στο περιβάλλον, από τη συγκέντρωση των πρώτων υλών έως την παραγωγή, τη μεταφορά και τις διαδικασίες τέλους κύκλου ζωής.

Μετά από διαδικασία συγκέντρωσης δεδομένων διάρκειας 10 μηνών, σε συνδυασμό με τις πλατφόρμες παραγωγής της και την τεχνική καθοδήγηση της Bureau Veritas CODDE, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι κάθε μονάδα της Upsolar παράγει κατά μέσο όρο 1,101-1,251 kg/kWc εκπομπών άνθρακα καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει αυτά τα αριθμητικά στοιχεία ως σημείο αναφοράς με στόχο τη βελτιστοποίηση των μελλοντικών διαδικασιών της.

Οι νικητές βραβεύτηκαν σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη στις 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του συνεδρίου 27th European Photovoltaic Solar Energy Conference (27ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα φωτοβολταϊκά και την ηλιακή ενέργεια). Ο Διευθυντής ανάπτυξης έργων Sebastien Prioux έλαβε το βραβείο για λογαριασμό της Upsolar.

«Η παρακολούθηση του πραγματικού περιβαλλοντικού αντίκτυπου της επιχείρησής μας επιτρέπει στην Upsolar να βελτιώνει τις διεργασίες της συνεχώς και αποτελεσματικά και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους συναδέλφους, τους πελάτες και τον πλανήτη μας» δήλωσε ο κύριος Prioux. «Μέσω του προγράμματος LCA και της μεγαλύτερης δέσμευσής μας στη βιωσιμότητα,   ευελπιστούμε να καθιερώσουμε ένα υψηλότερο πρότυπο στον κλάδο ηλιακής ενέργειας, με βάση το οποίο οι διαδικασίες μας θα είναι τόσο καθαρές όσο και η ενέργεια που παράγουμε».

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.